ВАКЦИНАЦИЈА ОБАВЕЗНА ЗА НАСТАВНО ОСОБЉЕ? Ко одбије имунизацију- искључује се из школског система

Танјуг

08. 07. 2021. у 12:06

ИТАЛИЈАНСКИ комесар за ванредне ситуације генерал Франческо Фиљуло затражио је од региона да оранизују вакцинацију школских и универзитетских професорра и другог школског особља, које још није имунизирано, пише агенција Анса.

ВАКЦИНАЦИЈА ОБАВЕЗНА ЗА НАСТАВНО ОСОБЉЕ? Ко одбије имунизацију- искључује се из школског система

Илустрација/ Фото И. Маринковић

До сада је, у просеку, вакцинисано 85 одсто наставног особља, али у неким регионима тај број је испод 80.

Подстицај да се што пре вакцинише цело наставно особље и запослени у образовним установама јесте у циљу организовања директне наставе у новој школској години.

Председник националног синдиката директора школа Атилио Фрата препоручује да вакцинисање наставног особља против ковида 19 буде обавезно, као и за лекаре.

- Неко ко одбије да се вакцинише представља опасност за друштво и мора бити искључен из наставног процеса. Исто важи и за студенте и ученике. Треба вакцинисати све од 12 до 16 година. Антиковид имунизација спасава животе - рекао је Фрата, који је за сутра најавио протест испред министарства за образовање а против наставе на дистанцу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

Коментари (0)

СРБИН ИЗНЕДРИО СВЕТСКУ МИСТЕРИЈУ! Какво ово чудо Новак Ђоковић има на Ролан Гаросу?! (ФОТО / ВИДЕО)