ГЛАВНИ ЗГОДИТАК КУЋА ЕЛ ЧАПА: Награда Мексичке владе на лутрији

Д. Д. С.

06. 07. 2021. у 11:52

МЕКСИЧКА влада као награду на лутрији нуди кућу из које је 2014. године побегао нарко-бос Хоакин Гусман, познат као "Ел Чапо", потом осуђен у САД на доживотни затвор.

ГЛАВНИ ЗГОДИТАК КУЋА ЕЛ ЧАПА: Награда Мексичке владе на лутрији

Фото: Принтскрин

Та кућа у Кулиакану, главном граду државе Синалоа, на североистоку Мексика, процењена је на 184.000 долара, наводи се на сајту Националне лутрије.

То је део понуда награда укупне вредности 12,5 милиона долара, које је влада наменила за коло лутрије 15. септембра. Ел Чапо је 16. фебруара 2014. из те куће побегао кроз подземни тунел. Ухапшен је шест година касније у држави Синалоа и послат у затвор из ког је побегао. Он је 2016. године поново ухапшен и следеће године изручен Сједињеним Државама и у јулу 2019. у Њујорку осуђен на доживотни затвор. Казну издржава у једном затвору високе безбедности у Колораду. Годинама су га сматрали најмоћнијим трговцем дрогом на свету. Влада левичарског председника Мексика, Андреса Мануела Лопеса Обрадора, раније је без успеха покушала да прода његову кућу и другу заплењену имовину до кооје је дошао организованим криминалом. Лопес Обрадор је тада изјавио да намерава да новац од те продаје буде потрошен на просвету и здравство. Влада нуди и кућу у отменом кварту Педрегал, на југу Мексико Ситија, која је била власништво Амада Кариља, покојног шефа картела Хуарес.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)