СВИ КОЈИ ОДБИЈУ ВАКЦИНУ СУ ГРЕШНИЦИ: Митрополит Иларион се огласио пред нови талас - свакодневно се исповедају да су изазвали нечију смрт

Танјуг

05. 07. 2021. у 19:36

РУСКА православна црква осудила је данас људе који одбијају вакцинацију против ковид-19 као грешнике и поручила им да ће морати да се искупљују до краја живота јер се Русија суочава са још једним скоком нових инфекција и смртних случајева.

СВИ КОЈИ ОДБИЈУ ВАКЦИНУ СУ ГРЕШНИЦИ: Митрополит Иларион се огласио пред нови талас - свакодневно се исповедају да су изазвали нечију смрт

Митрополит Иларион / Фото РПЦ

Црква је позвала све своје вернике да се вакцинишу пошто је данас регистровано још 24.353 нова случаја ковид-19, од којих 6.557 у Москви, чиме је укупан број заражених од корона вируса од почетка пандемије порастао на 5.635.294, пренео је Ројтерс.

Владина радна група за борбу против пандемије корона вируса саопштила је да је у протеклих 24 часа од узрока повезаних с корона вирусом преминуло 654 људи, па укупан број смртних случајева износи 138.579.

Говорећи на државној телевизији, митрополит Иларион, шеф одељења Московске патријаршије за спољне црквене односе, рекао је да они који одбијају да се вакцинишу чине грех за који ће морати да се искупљују током свог живота.

- Свакодневно сведочим ситуацијама када људи посећују свештеника како би признали да су одбили да вакцинишу себе или своје ближње и невољно проузроковали нечију смрт - рекао је митрополит Иларион.

Он је истакао да је грех мислити само на себе, а не и на другу особу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)