СЛЕДЕЋИ ПУТ БАЦАМО БОМБЕ НА БРИТАНСКИ БРОД: Шеф руске делегације упутио жестоко упозорење Лондону након инцидента на Криму

Танјуг

24. 06. 2021. у 16:50

ШЕФ руске делегације на преговорима о безбедности и контроли наоружања у Бечу Константин Гаврилов упозорио је Велику Британију да ће следећи пут Русија бацити бомбе на мету, уместо што је испалила хице упозорења на британски разарач "ХМС Дефендер" који је упловио у Црно море.

СЛЕДЕЋИ ПУТ БАЦАМО БОМБЕ НА БРИТАНСКИ БРОД: Шеф руске делегације упутио жестоко упозорење Лондону након инцидента на Криму

Фото: Ben Mitchell/PA via AP, File/Твитер/@BuyingStrength

- Немогуће је сакрити огорчење због саопштења министарства одбране Велике Британије, које је изјавило да је разарач наводно случајно прошао кроз украјинске територијалне воде. Морам да упозорим бившег ''владаоца мора'' да ће следећи пут, ако понове ово, падати бомбе не поред, него на мету - изјавио је Гаврилов у среду, преноси Тасс.

Руско министарство одбране је у среду известило да је Црноморска влада и Савезна поморска гранична контрола "зауставила упад британског брода "ХМС Дефендер" у руску територију у близини Крима".

Наводи се да је британски разарач ушао три километара у руске територијалне воде, а обални брод је испалио хице упозорење, након што је Сухој-24М бацио неколико бомби поред разарача, који је потом напустио руску територију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)