ТО СУ СВЕ ЛАЖОВИ И ПОКВАРЕЊАЦИ: Лукашенко о државама НАТО-а - маштају о јуришу на Исток

Новости онлине

23. 06. 2021. у 17:59

ПРЕДСЕДНИК Белорусије Александар Лукашенко је, коментаришући активност НАТО-а поред граница његове земље, позвао тај војно-политички блок да не „замајава“ Минск причама о одбрамбеним вежбама и мирољубивости, а државе НАТО-а назвао „лажовима и покварењацима“ .

ТО СУ СВЕ ЛАЖОВИ И ПОКВАРЕЊАЦИ: Лукашенко о државама НАТО-а - маштају о јуришу на Исток

Фото: ЕПА/Депоситпхотос

- Ви сте најмање лажови, а понајвише сте покварењаци. Ви сте све време лагали, обмањивали нас, али данас то неће моћи. Ми ћемо све урадити да заштитимо своју земљу - рекао је Лукашенко у Бресту током церемоније посвећене 80. годишњици напада нацистичке Немачке на СССР.

Председник Белорусије је подсетио на обећања НАТО-а да се неће ширити према Истоку.

- Ми смо се овога наслушали од 1941. године, када смо вам веровали и нисмо научили лекције из историје, поклонивши вам после победе Источну Европу, такозване земље Варшавског пакта, у замену за ваша обећања да никада нећете направити корак у нашем правцу - рекао је он.

Како је навео Лукашенко, у Минску виде да колективни Запад наставља да „машта“ о новом "јуришу на Исток", светској доминацији и заплени богатих ресурса источно од Белорусије.

- И управо ти наши синови, који овде стоје под заставом победника, запамтите, они ће урадити све како бисте ви мирно живели на својој земљи, у Белорусији. Ви, значи Украјинци, Белоруси и Руси, Пољаци, Јевреји, Татари. Сви који живе на овој земљи. То је ваша земља. Вас нигде не чекају и немојте да верујете обећањима да ће вам тиме што сте добили ‘карту Пољака’, документ којим се потврђује припадност пољској нацији, вас тамо примити раширених руку - додао је Лукашенко

Заменик државног секретара савета безбедности Белорусије Владимир Арчаков је у априлу изјавио да иностране војне вежбе поред граница са Белорусијом се одржавају „буквално 24 сата“. Начелник белоруског Генералштаба Виктор Гулевич је указао на активност Северноатлантске алијансе у близини Савезне државе Русије и Белорусије.

У Генералштабу Белорусије су у мају изјавили да стратешки бомбардери НАТО-а током демонстрацијских летова, са великим степеном вероватноће, разрађују опције за напад на Белорусију и Русију.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)