УСТАШКА МИСА НА ХРТ-У: Скандалозан говор хрватског свештеника, клерофашизам уживо на националном сервису!

Novosti online

25. 04. 2021. у 16:11

ХРТ је данас уживо преносио мису из места Прозорје код Дугог Села на којој је свештеник Доминик Гербиц говорио о "блаженом, а светом, Алојзију Степинцу, који је дао своју крв и положио свој живот штитећи своје стадо од комунистичке немани".

УСТАШКА МИСА НА ХРТ-У: Скандалозан говор хрватског свештеника, клерофашизам уживо на националном сервису!

Фото: Принтскрин

- Нећемо се, браћо и сестре, извући из овога стања ако не узмемо блаженог Алојзија за свој пример. Јер не ради се само о овој кризи у којој живимо, ту је пуно сегмената кризе. Свесни сте тога: од тужилаштва, од тога да млади одлазе, од економије, од обезвређивања или одбацивања и бранитеља и Домовинскога рата... - рекао је Гербиц.

Он је говорио и о "брадатим свештеницима опасних намера".

- Толико је злочинаца још увек међу нама, а нису процесуирани. И онда у једном тренутку нађу се још и неки тамо брадати свештеници опасних намера говорити нама ко су наши свеци, ко су наше светиње, ко су наши великани. Па време је, хрватски народе, да се пробудиш! Ти ниси ни неспособан народ, ниси ни глуп народ, ти си један велики народ који је толико тога дао историји. Ти си један народ обећања да ћеш бранити хршћанство, а сад је време да устанеш и браниш то хршћанство. Ти си народ који је обранио западне границе Византског царства и од тада па до данас, твоја је снага видљива. Али у чему се састоји та снага? Управо у обрани истинских вредности. Зато је нужно напокон рећи 'не' неким стварима у друштву - тврдио је Гербиц у преносу уживо на јавној телевизији.

ХРТ је, кад је миса завршила, емитовао обавештење по ком ставови Доминика Гербица делом везани за политички говор у проповеди нису ставови Хрватске радиотелевизије па додао како се ограђује од тога, имајући у виду да је позивао да се не гласа за СДП, ХДЗ...

(Ало)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)