ЗЛОТВОРИ СЕ БОГАТЕ НА НЕСРЕЋИ НАРОДА ИЗ МАЈСКИХ ПОЉАНА! Бака Стана поручила: Прасићи ми умиру од зиме, али их не дам закупцима

Novosti online

11. 01. 2021. у 17:10

СТАНИ Бјелајац у Мајским Пољанама у земљотресу је уништена кућа, а свињац од којег је живела и она и њена породица тешко је оштећен. Данас тамо више нема свиња, а пријатељи настоје помоћи јој да спасе оно што се спасти да.

ЗЛОТВОРИ СЕ БОГАТЕ НА НЕСРЕЋИ НАРОДА ИЗ МАЈСКИХ ПОЉАНА! Бака Стана поручила: Прасићи ми умиру од зиме, али их не дам закупцима

Фото: РТС принтскрин

- Моје свиње су увек биле на топлом. Мој син припреми дрва да имамо за нас за гријање, али и за свиње. Међутим, сад је све катастрофа, немам им где ставити пећ. Имам пећ која је спашена, али је немам где ставити - испричала је Стана, која осим свиња има само још кокошке.

Лошу ситуацију у којој су се нашла многа сеоска домаћинства након низа земљотреса који је погодио Сисачко-Мославачку жупанију настоје искористити закупци. Они за мале паре откупљују преосталу стоку и животиње, а долазили су и код ње.

- Били су код мене и питали имам ли свиња за продати. Одмах сам рекла да ме то не занима, неће нико уживати на мојој муци. Радије бих да их узме природа, него да се неко богати на мојим свињама. Ја не желим продавати моје крмаче, а хоћу ли успети одржати моје сеоско домаћинство и шта ће с њим бити, то не знам - каже. 

Наводи како улагање у сеоско домаћинство није било велико јер је раније имала струју и воду, али сад је све нестало. 

- Мој син је ово јако волео и желео и због њега не могу ово пустити. Мене кад назову унуке само ме питају:,,Бако, јеси ли дала гицама јести?" - испричала је Стана која никако не може напустити своје имање. 

Али, упркос својој великој љубави према животињама, каже да прво треба помоћи људима.

- Немам телевизију ни радио, али чујем да је још јако пуно људи на голој ледини, а почео је падати снег. Ако не буде друге, купићу друге животиње, али људи су сад на отвореном, немају где, њима треба помоћи - наставља Стана која не зна како ће обновити своје сеоско домаћинство које јој је било главни извор зараде. 

- Само знам да без тога не могу живети. Моја снаја има малу пензију, пензију и дечји додатак заједно 2200 куна. Нас четворо не можемо од тога живети. Ја сам сад добила пензију од мужа, али то је ништа. Да нам није сина...

(24сата.хр)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)