МИЛАНОВИЋУ, ОВАКО ВИШЕ НЕ МОЖЕ! Наставља се препуцавање хрватског председника и премијера

Јурица Керблер - Стални Дописник из Загреба

22. 10. 2020. у 18:38

МИЛАНОВИЋУ, ОВАКО ВИШЕ НЕ МОЖЕ! Наставља се препуцавање хрватског председника и премијера

Фото АП

ПРЕПУЦАВАЊЕ хрватског председника Зорана Милановића и премијера Андреја Пленковића наставља се свом жестином, па је шеф државе прозвао и министре из Пленковићевог кабинета.

За министра економије Томислава Ћорића председник Милановић је рекао да је 'мађарски потрчко', док је министрки културе Нини Обуљен Коржинек замерио да свог шефа очајнички покушава да ишчупа из блата.

”То је чин жртвовања у манири црних удовица у којем једна жена самоубилачки испуњава прохтеве свог средњовечног господара и злостављача”, рекао је за министарку, препоручивши младим женама да се не угледају на њу.

Одговор Андреја Пленковића убрзо је уследио, па је премијер на ванредној конференцији за новинаре рекао ”овако више не иде, доста је, подвучи ћемо црту и политички се успротивити”. У готово 45 минутном обраћању јавности Пленковић је рекао да као премијер неће допустити такво понашање председника државе. ”Џлња полемика мени штети, њему не, јер је то како кажу његови магови Кардашијан тренд”, казао је Пленковић.

Чуло се опет све и свашта, нису изостали ни Срби, јер је председник хрватске владе спомињао важност коалиције са мањинама, пре свега српском.

”Милановић се понаша као насилник”, рекао је премијер, те демантовао да је спомињући Милановића и реч 'шмркавац' то желео довести у контекст кокаина. ”Не знам да ли има алергију, не знам да ли је прехлађен још из наше дебате пре четири године, не знам и не занима ме”.

Замерио је председнику да је минирао борбу против короне, а напад на министарку културе оценио недопустивим.

”Који је то ниво, који је кредибилитет човека да то говори. На основу чега је он бољи од свих других”.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)