ПРЕТЕ ИМ И МЛАДЕНЦИ, НЕКО ИМ ТРАЖИ НОВАЦ, ЧАК И У КРИПТО ВАЛУТИ: Хрватски епидемиолози месецима изложени претњама смрћу!

Јурица КЕРБЛЕР, дописник "Новости" из Загреба

06. 10. 2020. у 17:33

У ЗАГРЕБУ је ухапшен млађи човек који је претио шефици Инфективне клинике др Алемки Маркотић, која је уједно и чланица Националног штаба за борбу против вируса короне.

ПРЕТЕ ИМ И МЛАДЕНЦИ, НЕКО ИМ ТРАЖИ НОВАЦ, ЧАК И У КРИПТО ВАЛУТИ: Хрватски епидемиолози месецима изложени претњама смрћу!

Фото: Депозит

Тражио је више пута од ње и новац, па чак и у крипто валути. Претње смрћу добио је и др. Крунослав Цапак, шеф Хрватског завода за јавно здравство, а полиција и даље трага ко је претио њему и члановима његове породице.

Цело лето добијао је и претње младенаца који нису могли да организују велике свадбе, а поручивали су му да ”терорише народ”.

Сталне претње добија и хрватски министар здравства др. Вили Берош, али се до сада није обратио полицији. Најчешће су му претили на друштвеним мрежама због рестрикција које су уведене у Хрватској због епидемије Ковида-19.

- Мислим да не смемо олако прихватати те ствари, јер су међу онима који шаљу претње и особе које су спремне да учине зло - каже министар Берош.

Он открива да разне претње добијају и други чланови Националног штаба, поготово они који се најчешће појављују на телевизији и познати су широј јавности.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)