ХРВАТСКИ ТУРИЗАМ ПОТПУНО ПОТОНУО ЗБОГ КОРОНЕ: Агенције у паду од 81 одсто, по краја године предвиђа се још већи пад!

Танјуг

12. 09. 2020. у 09:56

ИАКО је хрватски туризам доживео драстичан пад због епидемије корона вируса, ипак није био онакав као што се очекивало, пише Индеx.хр.

ХРВАТСКИ ТУРИЗАМ ПОТПУНО ПОТОНУО ЗБОГ КОРОНЕ: Агенције у паду од 81 одсто, по краја године предвиђа се још већи пад!

Фото: Игор Маринковић

Министарка туризма Николина Брњац и шеф Хрватске туристичке заједнице Кристијан Станичић у петак су представили резултате ове сезоне, који су показали да је Хрватска на око 54 одсто прошлогодишњег промета.

Али, иако је ситуација боља од предвиђања, неке привредне гране у туризму су ипак оствариле енорман пад, а највећи су засигурно имале туристичке агенције.

Председник Хрватског удружења путничких агенција (УХПА) Томислав Фаин истакао је да су агенције само до средине августа изгубиле 1,1 милијарду куна (око 150 милиона евра) прихода.

- Према анкети коју смо урадили, закључно са 15. августом агенције су биле у паду од 81 одсто у односу на исто раздобље лани. До краја године очекујемо да ћемо имати 88 одсто прихода мање у односу на лани, с обзиром на то да су од 15. августа значајно почеле да се смањују резервације - рекао је Фаин.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Opaki Is Back

12.09.2020. 11:28

Zbog nekih agencija koje su poslovale posteno, jako mi je zao. Ali neki subagenti koji su udarali po usima I prodavali preskupe aranzmane, koje su na slikama prrdstavljali jedno, a u stvarnosti je drugacije, koji nisu prihvatali zalbe na Los smestaj, Zbog njih mi je drago, neka propadnu.