Колинда добија нови посао: Неће примати плату, али има право на асистента, канцеларију и дневницу од 900 ДОЛАРА!

Танјуг

13. 06. 2020. у 13:44

Чланови Комитета немају плату, да су им плаћени путни трошкови и дневнице у износу до 900 америчких долара, а имају и право на трошкове канцеларије и могу да запосле асистента

Колинда добија нови посао: Неће примати плату, али има право на асистента, канцеларију и дневницу од 900 ДОЛАРА!

Фото: Фацебоок

БИВША председница Хрватске Колинда Грабар-Китаровић 17. јула биће изабрана у Извршни одбор Међународног олимпијског комитета, пише индеx.хр.

Портал наводи да је само гласање за кандидате формалност и да ће она постати члан Олимпијског комитета.

- То је већ готова ствар, никада се није догодило да предложени не буду и изабрани - рекао је Златко Матеша, дугогодишњи председник Хрватског олимпијског комитета.

Он је објаснио да чланови Комитета немају плату, да су им плаћени путни трошкови и дневнице у износу до 900 америчких долара, а имају и право на трошкове канцеларије и могу да запосле асистента.

Плаћене дневнице не значе да ће Колинда Грабар-Китаровић свакога дана добијати по 900 долара, него да ће тај новац примити ако је Олимпијски комитет пошаље на службени пут.

- На њену срећу, чланови Комитета проведу отприлике пола године на службеним путовањима, па ће Колинда Грабар-Китаровић имати право на преко 160 хиљада долара годишње, чему треба додати већ споменуте трошкове канцеларије и накнаду за трошкове путовања, истиче Индеx. хр.

Фото: Фацебоок

Tekst potpisa

Портал наводи да се она до сада спортом бавила само успут, грлећи спортисте на великим такмичењима, упадајући им у свлачионице, љубећи пехаре и навијајући од свег срца.

Додаје се да је њена веза са спортом и блиско пријатељство са фудбалским тајкуном и бегунцем од хрватског правосуђа Здравком Мамићем који јој је, како је и сама признала, организовао вечере.

Портал подсећа да је Грабар Китаровић, након што није успела да победи на председничким изборима, рекла је да ће остати у Хрватској и посветити се бризи за жене и децу. Требало је да добије канцеларију у загребачкој Високој улици, али од тога је одустала након што је зграда оштећена у земљотресу 22. марта.

Колинди Грабар-Китаровић за месец дана истиче законско право на пуну председничку плату, али пошто ангажман у МОК-у није запослење, она ће још ће шест месеци имати право на пола плате из џепова пореских обвезника.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)