ВЛАСТ У САРАЈЕВУ УДАРА НА МИЛАНОВИЋА: Спремна декларација против председника Хрватске

Novosti online

03. 10. 2022. у 17:31

ГРАДСКО веће Града Сарајева у среду ће одржати 19. редовну седницу на којој би, између осталог, требало да се разговара о предлогу Декларације о осуди ставова председника Хрватске Зорана Милановића према Босни и Херцеговини.

ВЛАСТ У САРАЈЕВУ УДАРА НА МИЛАНОВИЋА: Спремна декларација против председника Хрватске

Фото: Профимедиа

- Понашање господина Милановића није државничко нити примерено председнику једне европске државе. Изражавамо поштовање према часној и одговорној функцији председника Републике Хрватске, али не можемо то поштовање показати према господину Милановићу, због његових увредљивих и недипломатских изјава према БиХ - стоји у делу документа.

Такође, наводи се како изјаве Милановића неће ништа добро донети ни Хрватској, а ни БиХ, нити на било који начин допринети регионалној стабилности и сарадњи.

На крају, наведено је како ће о ставу Града Сарајева бити обавештени сви.

- До тада, нико од од званичних органа Града Сарајева неће бити његов домаћин у било којој од протоколарних, па ни других активности, а што је иначе уобичајена пракса приликом посета шефова држава и других високих званица из ЕУ и света. О овом ставу Градског већа Града Сарајева биће обавештени државни органи БиХ као и Амбасада Републике Хрватске у Сарајеву. Наглашавамо да ће грађанке и грађани Хрватске увек бити радо виђени и добродошли гости у Сарајеву, као и до сада - закључили су у Декларацији, пренео је "Кликс".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СТРАВИЧНО Питон дугачак 3 метра зграбио дечака (5), угризао га и одвукао у базен: Вребао је у жбуњу, видео сам велику црну сенку (ВИДЕО)