УБИЛИ СУ ГА ЈЕР ЈЕ ПРИЈАВИО ДА КРШЕ МЕРЕ: Суђење за бруталан злочин – Хрвати до смрти ударали и шутирали професора

Novosti online

06. 12. 2021. у 21:56

ЖУПАНИЈСКО државно тужилаштво у Вараждину је 25. новембра, после спроведене истраге, подигло пред Жупанијским судом у Вараждину оптужницу због бруталног убиства 35-годишњег професора енглеског језика Нине Ченгића у Вараждину.

УБИЛИ СУ ГА ЈЕР ЈЕ ПРИЈАВИО ДА КРШЕ МЕРЕ: Суђење за бруталан злочин – Хрвати до смрти ударали и шутирали професора

Фото: Профимедиа

Отужена су четворица хрватских држављана Асја Г. (24), Иван Г. (20), Ивор В. (29) и Доминик Ж. (25) који се терете да су 29. маја 2021. у четири ујутру, на улици испред просторија једног клуба у Вараждину из освете убили човека који је пријавио кршење епидемиолошких мера у просторијама удружења.

Када су полицајци отишли јер нико из клуба није отварао, првоокривљени 29-годишњак је снажним ударцем шаком у главу оборио 35-годишњег професора и наставио да га удара рукама, ногама и дрвеном палицом. Придружили су му се остали и наставили су да ударају несрећнпг човека. Ударали су га све док се није престао да се помера.

Несрећни човек је задобио прелом слепоочне кости и пуцање вена, дошло је до крваренја у мозгу и од нанетих повреда преминуо је следећег дана.

Четворка се терети за тешко убиство "из користољубља, безобзирне освете, мржње или из других ниских побуда". Прети им казна затвора од најмање 10 година или дуготрајни затвор, односно највише 40 година.

(Индекс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)