ТО ЈЕ НАПАД НА ОРУЖАНЕ СНАГЕ ХРВАТСКЕ: Присилно пензионисан Милановићев војни шеф безбедности, он оплео по Влади и министру одбране!

Ј. КЕРБЛЕР, дописник "Вечерњих новости" - ЗАГРЕБ

20. 10. 2021. у 19:50

ХРВАТСКИ председник Зоран Милановић жестоко је реаговао на одлуку министра одбране Марија Баножића који је пензионисао Елвиса Бурчула, заповедника Почасно заштитне јединице задужене и за безбедност хрватског председника.

ТО ЈЕ НАПАД НА ОРУЖАНЕ СНАГЕ ХРВАТСКЕ: Присилно пензионисан Милановићев војни шеф безбедности, он оплео по Влади и министру одбране!

Фото: ЕПА

- Хрватска влада и министар одбране Марио Баножић извршили су груби насртај на уредно функционисање Оружаних снага - реакција је Милановићеве канцеларије, из који се види да се начелник Главног штама Оружаних снага адмирал Роберт Храњ није сложио са одлуком о пензионисању Бурчула.

Председникова канцеларија тврди да хрватска Влада покушава да води кадровску политику у војсци, не поштујући потребе службе и одлуке председника државе који је врховни заповедник оружаних снага. Подсећа се да је Бурчул обсвљао своју дужност у мандатима Колинде Грабар Китаровић и Зорана Милановића и да нико није имао примедбе на његов рад.

- Из поступка министра одбране видљиво је како влада покушава самовољно да поставља кадрове у јединици чији је првенствени задатак заштита, обезбеђење и пружање подршке председнику Републике као врховном заповеднику оружаних снага - реакција је Милановићеве канцеларије, док Милановић поручује да неће да допусти насртај дневне политике у војсци.

То је само још један у низу сукоба на релацији председника државе и хрватске владе, иако се чинило да су у последње време Милановић и премијер Андреј Пленковић “закопали секире”.

 

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)