ТО ВОДИ РАСПАДУ БиХ: Додик жестоко одговорио Бакиру Изетбеговићу

Novosti online

18. 09. 2021. у 07:49

СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик истакао је да је у БиХ поражена било каква могућност заједничког живота у постојећем политичком оквиру, јер један народ и његови политички представници не разумеју да други у БиХ не виде ни прошлост ни садашњост ни будућност као они, не виде суседе као они, нити разумеју да право на БиХ имају сви једнако.

ТО ВОДИ РАСПАДУ БиХ: Додик жестоко одговорио Бакиру Изетбеговићу

Фото: Принтсцреен

- Провођење политике жртве, по којој је неко стално дужан да ти испуњава жеље, плаћа штету, даје донације, одлучује и ради уместо тебе, је политичка инфантилност из које сарајевски, углавном бошњачки политичари никако да изађу - оцијенио је Додик.

На питање да прокометарише изјаву предсједника СДА Бакира Изетбеговића да Србија и њен председник Александар Вучић не треба да шаљу вакцине или жито у БиХ, нити да говоре лепе речи, али да очекује да се престане са, како је рекао, прогоном бранилаца, Додик је поручио да ни Србија ни Република Српска ништа нису дужне БиХ, ни морално ни материјално.

Српски члан Председништва БиХ је рекао да је Република Српска захвална Србији на свему, посебно на вакцинама које су несебично делили са свима нама када су и грађанима Србије биле потребне.

- Зашто Изетбеговић тада није рекао Вучићу и Србији не требају нам вакцине и зашто је више хиљада људи из ФБиХ ишло на вакцинацију у Србију? Зашто Изетбеговић свом народу није обезбедио вакцине, а на пример у сред пандемије, преко (Бисере) Турковићеве, обезбедио је урме због којих се цела ФБиХ и данас подсмева? То су питања за Изетбевовића, све друго је демагогија - истакао је Додик.

Он је нагласио да помињањем наводне ратне штете коју би Србија требало да плати БиХ, Бакир Изетбеговић наставља са ратоборном реториком која последњих десетак дана добија на интензитету - од напада на Српску православну цркву, преко сталних удара на Републику Српску и све чешће на Србију.

- Срамота је да Изетбеговић притвореног припадника тзв. Армије БиХ зове браниоцем. Кривични закон ниједне државе, па ни ове у коју се куне Изебеговић, не познаје категорију браниоца. Или је чинио злочине или није. Чак и да је чистих руку не може поручивати да је реч о браниоцу, јер је он такав само у очима Бошњака. За Републику Србију он је исто што и било који преступник пред законом, и какве везе има власт Србије са тим предметом - рекао је Милорад Додик.

Он је додао да Изетбеговић, који је навикао да диригује правосуђу у БиХ, покушава да спочитава Вучићу оно што сам ради, не рачунајући да постоје земље у којима је правосуђе независно.

- Реторика коју користи Бакир Изетбеговић, у последње време све чешће и оштрије, отварајући фронтове против дословно свих суседа, и Републике Српске и Србије и Хрватске, а однедавно и Црне Горе - не води ничему осим распаду БиХ и изолацији у којој је Изетбеговићу изгледа најкомотније - закључио је Додик.

(СРНА)

БОНУС ВИДЕО: Хороскоп за суботу 18.09.2021.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (14)