ПУПОВАЦ ПОНОВО ПРЕДСЕДНИК СДСС-А: Станимировић председник главне скупштине, Милошевић заменик

Novosti online

06. 09. 2021. у 12:00

ДЕЛЕГАТИ Главне Скупштине јуче су на седници одржаној у Вуковару једногласно потврдили досадашњег председника др. Милорада Пуповца за председника странке и у наредном четворогодишњем мандату.

ПУПОВАЦ ПОНОВО ПРЕДСЕДНИК СДСС-А: Станимировић председник главне скупштине, Милошевић заменик

Фото: Новости

Потпредседнице су Драгана Јецков и Ања Шимпрага, а потпредседници Дејан Михајловић и Југослав Весић. Изабран је и нови Главни одбор од 61 чланице и члана на чијем челу је такође др. Милорад Пуповац.

Од укупно 225 делегата, данас је 145-оро присутних, за председника највишег страначког тела – Главне скупштине поново је изабрало др. Војислава Станимировића чији су заменици Борис Милошевић, Миле Хорват и Никола Ивановић. Изабрани су и остали централни страначки органи.

- Поднесећи извештај о раду у протекле четири године, председник СДСС-а Пуповац је нагласио да је странка учествовала у три изборна процеса. На парламентарним изборима прошле године и на овогодишњим локалним остварен је очекивани резултат јер странка и даље има троје заступника у парламенту, а са 165 већника у представничким телима трећа смо странка у Хрватској. У одличан резултат треба додати и извршне позиције са 14 општинских начелника, 18 заменика начелника и десет дожупана. Иако на изборима за Европски парламент нисмо остварили мандат европарламентарца, својом кампањом која је оцењена најквалитетнијом у РХ, отворили смо неке теме од виталног интереса за нашу заједницу али и за државу у целини - рекао је др. Пуповац.

- У периоду иза нас мањег су интензитета напади десничара, којих нажалост и даље има и којима је, уз остало, циљ отежати посао Влади али отежати и нама.

Српске институције укључујући и странку, њене чланове, симпатизере и активисте, биле су веома укључене као што су и данас присутне у пружању помоћи страдалима од земљотреса на Банији, а знатан део енергије уложен је у повољнији откуп станова.

Осим интензивне сарадње са државним институцијама РХ, председник је указао и на добру сарадњу са матичном државом Републиком Србијом. У том контексту указао је на два сегмента; помоћ Србије у изградњи српских културних центара на више дестинација у Хрватској те тражење несталих лица.

- Заједнички је став да сви нестали буду у једнаком статусу односно да нема равноправних и мање равноправних. Само на такав начин у овом болном питању може престати политизација и да оно постане хуманитарно што и јесте.

Пред странком су и даље бројни изазови са којима ће се њени представници бескомпромисно ухватити у коштац.

- Ако смо у рингу, учинимо све да нисмо у ћошку ринга, јер бити у ћошку није наша традиција - завршне су речи Пуповца.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)