ДЕТАЉИ ПУЦЊАВЕ У ХРВАТСКОЈ: Комшије се посвађале, један запуцао и ранио децу, Минка преминула на лицу места

Новости онлајн

25. 08. 2021. у 11:32

СИНОЋ је у насељу Параг у Међимурју дошло до пуцњаве у којој је убијена жена, а пет особа је повређено. Међу повређенима је и девојчица.

ДЕТАЉИ ПУЦЊАВЕ У ХРВАТСКОЈ: Комшије се посвађале, један запуцао и ранио децу, Минка преминула на лицу места

Фото: Архива ВН

В. д. директора Жупанијске болнице Чаковец Игор Шеговић у разговору за ХРТ открио је какво је стање рањених након синоћње пуцњаве. На њихов болнички пријем синоћ је довезено осам особа, три су већ јутрос пуштене кући, међу њима и две девојчице. Једна (10) је задобила прострелну рану подлактице, друга је имала стресну реакцију.

- Била је нека свађа, један је узео аутоматску пушку и почео рафално да пуца. До свађе је дошло међу суседима због једног проблематичног дечка којег су родитељи, уместо да су га смирили, још и подржавали. И ето шта се догодило. Било је то на неки начин очекивано - каже Матјаш Оршуш из ромског насеља Параг, у којем је у пуцњави убијена жена, а пет особа повређено, међу њима и девојчица.

- Сви смо у шоку. Од шока синоћ није баш нико хтео да говори, па ћу током дана имати више информација о томе шта се догодило. У сваком случају, мораће да се реши проблем с илегалним оружјем. Морамо да предузмемо нешто да се оружје склони из насеља, не само из Парага, него из свих. Рата нема, чему онда оружје... Жао ми је што се ово догодило - додаје Оршуш, који је и председник Већа ромске националне мањине у Међимурској жупанији.

Суседи су и пре знали да се сукобљавају.

- Како ће то завршити међу њима, немам појма. Бојим се да се сукоб не настави. Имам информације да је проблематични балавац провоцирао, а да није, не би дошло до сукоба - напомиње он.

Како незванично на лицу места сазнаје Међимурски.хр од становника Парага, избила је кратка свађа између Јосипа Б. и Јосипа П, а очевици кажу да је све било брзо готово. Мислили су да се тиме све и завршило. Но, изненада су се зачули пуцњи. Наводно је пуцао Јосип Б, а убијена је Минка П, рођена 1962. године.

Полиција је сазвала конференцију за штампу.

- Данас, у среду, 25. августа 2021. године с почетком у 13 сати, у великој дворани Полицијске управе међимурске, начелник Полицијске управе Иван Сокач и водитељ Одсека за обраду криминалитета Службе криминалистичке полиције Златко Баранашић одржаће ванредну конференцију за медије, где ће презентовати криминалистичко истраживање везано уз кривично дело "убиство", које се догодило јуче, 24. августа 2021. године у Парагу - објавила је полиција.

(емеђимурје)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)