ЗАШТО ЧОКОЛАДА ИМА ТАКО ДОБАР УКУС: Научници објаснили
22. 08. 2025. у 23:22
КАД загризете комадић чоколаде, можете да осетите њене различите укусе. Група научника је током истраживања установила да је контролисањем ферментације могуће створити „дизајнерске“ чоколаде са посебним укусима.
Повезане вести
АМЕРИЧКИ НАУЧНИЦИ ТВРДЕ: Ове три биљке чије плодове обожавамо сигурно ће бити угрожене у наредном периоду
НОВО истраживање показује да чак ни најдрастичније мере борбе против климатских промена неће у потпуности заштитити кључне "луксузне" усеве - кафу, какао и грожђе - од последица глобалног загревања.
14. 11. 2025. у 20:33
Најновије из рубрике
ОКИТИТЕ ЈЕЛКУ ПРЕМА ФЕНГ ШУИ БОЈАМА ЗА 2026. ГОДИНУ: Верује се да доносе новац и напредак
ПРЕМА кинеском хороскопу, 2026. је година Црвеног ватреног коња, симбола снажне енергије, амбиције, иницијативе и брзих промена
06. 12. 2025. у 16:00
ОБЈАВИЛИ ЛИСТУ НАБОЉИХ КУХИЊА СВЕТА: Ево које је место заузела Србија
TASTE ATLAS, светска енциклопедија јела и укуса, објавио је годишњу листу најбољих кухиња и јела. Најбоља кухиња на свету ове године је италијанска, са просечном оценом 4.64. Друга је Грчка (4.60), а трећи Перу (4.54). Овогодишњи резултат темељи се на 590.228 оцена за 16.357 јела.
06. 12. 2025. у 12:36
ШТА СЕ РАДИ СА СЛАВСКОМ ПОГАЧОМ КОЈА ОСТАНЕ НАКОН СЛАВЕ? Ево шта је једино исправно
ШТА је правилно урадити са вишком славске погаче?
06. 12. 2025. у 11:50
ШМИНКЕРИ КАЖУ ДА НАМ ОВЕ ГРЕШКЕ СА ОБРВАМА ДОДАЈУ ГОДИНЕ: Које трендове треба да заобилазимо?
ОБРВЕ су много више од оквира за очи, оне уоквирују цело лице и могу да учине да у потпуности изгледамо другачије.
06. 12. 2025. у 08:46
ВРЕМЕ ЈЕ ДА УНОВЧИТЕ СВОЈЕ ЗНАЊЕ Астро савет за суботу, 6. децембар: Ова ТРИ знака су под утицајем моћног воденог тригона Меркур-Јупитер
ФАНТАСТИЧАН аспект образује се данас у 14.04, тригон између ретроградног али ипак јаког (егзалтираног) Меркура на 24. степену Шкорпије и моћног Јупитера на 24. степену Рака, знака своје егзалтације.
06. 12. 2025. у 07:00
Коментари (0)