ХУМОРОМ ПРОТИВ КОРОНЕ: Још једна књига Сенке Павловић о актуелној пандемији

Д. Б. М.

12. 05. 2021. у 18:17

ДА се против пандемије Ковида 19 може борити и смехом, доказ је књига "Хумором против короне" коју је управо објавила Сенка Павловић у београдској "Просвети". С обзиром на то да медицински стручњаци препоручују две дозе вакцине, ово је друга књига књижевнице из Панчева на тему пандемије. Прву је објавила у јуну прошле године под насловом "Смехом против короне".

ХУМОРОМ ПРОТИВ КОРОНЕ: Још једна књига Сенке Павловић о актуелној пандемији

Просвета

Заједничко за обе књиге је то што представљају својеврсно сведочанство једног тешког времена. У својој новој књизи, ауторка се определила за најдуховитије кратке хумористичке форме непознатог творца које садрже велике мисли малог човека, које су пропраћене пригодним илустрацијама, односно карикатурама.

Доминантне теме анонимног вербалног хумористичког изражавања и мисли, прикупљене и представљене у овој књизи су: изолација, карантин ("закључавање"), социјална дистанца, брачни,породични и комшијски односи, заштитне маске и хигијена, забрана окупљања, рад и куповина од куће и школа на даљину, немогућност путовања, одлазака у кафане и кафиће, мере кризног штаба, које се посебно односе на забаве, прославе слава и Нове године у пандемијским околностима, и вакцинација као најактуелнија тема која би, природно, требало да означи крај пандемије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)