ПРЕМИЈЕРА У БЕОГРАДСКОМ ДРАМСКОМ ПОЗОРИШТУ: "Дивље месо" одушевило публику

Танјуг

24. 04. 2021. у 23:42

ПРЕМИЈЕРА представе "Дивље месо" у режији Јагоша Марковића одушевила је вешерас публику у Београдском драмском позоришту.

ПРЕМИЈЕРА У БЕОГРАДСКОМ ДРАМСКОМ ПОЗОРИШТУ:  Дивље месо одушевило публику

Фото: Танјуг/Сава Радовановић

Комад Горана Стефановског је пета премијера овог месеца на сцени "Театра на Крсту".

Праизведба је била 1979. у Скопљу, а од тада је "Дивље месо" извођено широм ондашње Југославије.

Само три године касније Слободан Унковски урадио је ТВ филм у коме су играли Љуба Тадић, Љиљана Крстић, Светозар Цветковић.

Да се спрема позоршно чудо у БДП-у било је јасно на најавној конференцији за медије када су глумци видно узбуђени говорили да никада раније нису учествововали у сличном позоришнон чину, а редитељ Марковић да је представа пуна душе.

Баш тако је и било вечерас у БДП-у, јер је публика уживала у бескомпромисном театарском чину који на директан, а ипак душеван, словенски и балакански начин говори о историсјким циклусима аутодеструкције и пропадања овдашњег живља под налетима фашизма, колонијализма, бруталалних капиталистичких норми глобализације, погрешно изабраних идеологија и божанстава...

Оригинално смештен у предвечерије Другог светског рата, комад "Дивље месо" је једнако актуелан и данас.

У првобитној подели (како је раније најављивано) требало је да буду Лане Гутовић и Бранка Катић, али је дошло до промене у подели у којој игра велика глумачка екипа - Јово Максић, Сандра Бугарски, Лука Грбић, Марко Тодоровић, Александар Вућковић, Андријана Ðорђевић, Љубинка Кларић, Вања Ненадић, Павле Пекић, Емир Цхатовић, Милан Чучиловић, Јана Милосављевић и Александар Јовановић.

Протагонисти представе "Дивље месо" испраћени су са сцене дугим и френетичним аплаузом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)