ПРЕДСТАВА "УЈКА ВАЊА" АНДРЕЈА НОСОВА : На 70.Фестивалу професионалних позоришта Војводине

В.Стругар

21. 04. 2021. у 17:04

ПРЕДСТАВА "Ујка Вања" настала у продукцији Хартефакт фонда и Народног позоришта "Стерија" из Вршца (по тексту Антона Павловича Чехова) у режији Андреја Носова, биће изведена 25. априла 70. Фестивалу професионалних позоришта Војводине.

ПРЕДСТАВА УЈКА ВАЊА АНДРЕЈА НОСОВА : На 70.Фестивалу професионалних позоришта Војводине

Хартекатфонд

После једногодишње паузе, ауторски тим се враћа на велику сцену Народног позоришта "Стерија" из Вршца, а уочи фестивалског играња публика ће имати прилику да представу погледа и 22. априла у оквиру редовног позоришног репертоара.

У овом савременом читању "Ујка Вање"потцртана је Чеховљева атмосфера врућине и запаре - савршено добар изговор за (не) делање. Посета власника имања, Серебрјакова, изазива лењост - сви престају да обављају уобичајене послове да би му угађали, а присуство његове жене, Јелене Андрејевне и њена жеља за променом, терају их на преиспитивање и подсећање на пропуштених шанси за бољим, испуњенијим животом...

Играју Немања Оливерић, Бранко Цвејић,Катарина Марковић,Мина Обрадовић, Стефан Бундало,Моника Болдовина Бугле, Дојна Андрејевић Петровић иЈован Јелисавчић, допринеће да се читање Чеховљевог текста пред фестивалском публиком изведе у једном новом и другачијем светлу. За драматизацију комада заслужна је Мина Ћирић, док су се костимом, сценографијом и музиком у представи бавили Селена Орб и Драшко Аџић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)