ПРЕМИЈЕРА ПРЕДСТАВЕ "64": На сцени Атељеа 212 нови комад Тене Штивичић

В.Стругар

20. 04. 2021. у 19:31

ПРВО извођење представе "64" (праизведба нове драме Тене Штивичић )у режији Алисе Стојановић, биће 21. априла на сцени у Атељеа 212.

ПРЕМИЈЕРА ПРЕДСТАВЕ 64: На сцени Атељеа 212 нови комад Тене Штивичић

Атеље 212

 После великог успеха драме "Три зиме", први пут постављене у Националном театру у Лондону и овенчане најпрестижнијом светском наградом за драмске ауторке на подручју енглеског језика "Susan Smith Blackburn", Атеље 212 изводи нову драме ауторке Тене Штивичић "64". Иначе, до сада су две њене драме ("Двије" и "Свици") већ игране у Београду, управо у Атељеу 212.

У драми "64" Тена Штивичић разоткрива интиму савременог брачног пара који се ломи под теретом очекивања: сопствених, изневерених, међусобних и оних које им намеће друштво...

На прагу четрдесетих Ева и Данијел требало би да су ситуирани, стабилни И остварени, коначно спремни да заснују породицу. Ситуације у које долазе су смешне И болне, дирљиве И понижавајуће, апсурдне И инспиративне.

У представи играју Хана Селимовић, Милош Тимотијевић Јелена Ђокић,  Владица Милосављевић, Бранислав Зеремски, Иван Јевтовић, Владислав Михаиловићи Денис Мурић. Сценограф је Дарко Недељковић, костимографкиња ЈелисаветаТатић-Чутурило, а композитор Иван Бркљачић.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)