ПОТРЕСНЕ РЕЧИ: Овако се Мира Бањац опростила од Власте Велисављевића

Ј.С.

24. 03. 2021. у 13:12

ТОЛИКО сам тужна због смрти мог драгог колеге Власте Велисављевића.Он је више од сећања,он је човек који је имао снаге за пет тешкии живота и све их је са еланом проживео – рекла је данас за „Новости“ Мира Бањац на вест о смрти колеге Власте Велисављевића ( 94) који се упокојио после вишедневне борбе са вирусом котона.

ПОТРЕСНЕ РЕЧИ: Овако се Мира Бањац опростила од Власте Велисављевића

Фото: Новости

-Осим што је био изузетан глумац, Власта је био и диван човек и пажљив колега.Један је од ретких који ме је звао током пандемије да ме пита како сам, како подносим ту пошаст – каже Мира.

Присећа се доајенка наше филмско-театарске сцене и да је са Властом ,између осталог, играла у филму „Мамарош“ Момчила Мрдаковића, те да је то било једно дивно дружење.

У том, првом српском филму чија је права за приказивање у 37 земаља откупила ХБО, Мира је играла Мару Илић, мајку главног јунака (Богдан Диклић) а Власта - пензионисаног агента.

Последњи пут су се на сету срели пре две године поводом дипломског филма једне студенткиње из Новог Сада.Време проведено на снимању протекло је у бројним Властиним духовитостима и ведрини.

-Делили смо исти животни кредо :треба радити и само радити, а не очајавати што године пролазе и жалити се да је живот тежак – каже Мира Бањац (92)на крају овог разговора за „Новости“.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)