КОНКУРС СТЕРИЈИНОГ ПОЗОРЈА У НОВОМ САДУ: Милица Амиџић ауторка најбоље драме

Ј. С.

15. 03. 2021. у 15:59

ПО одлуци жирија Стеријиног позорја једногласно је прогласио најбољим савременим драмским текстом „Ф 1001 или процепи,“ Милица Амиџић (27) из Новог Сада.- саопштено је данас из Позорја.

КОНКУРС СТЕРИЈИНОГ ПОЗОРЈА У НОВОМ САДУ: Милица Амиџић ауторка најбоље драме

Фото: Позорје

Жири у саставу - Спасоје Ж. Миловановић (председник), Мирко Демић и Игор Бурић навео је да Миличина драма одише свежином и богатством језика,актуелношћу теме и узбудљивим ауторским приступом.

-Колико год да је тешко дешифровати наслов који подсећа на својеврсну дијагнозу, толико је уживање читати текст проткан поетским исказима о стању једне младе жене, Марине – стоји у образложењу.

Лауреаткиња је дипломирала Компаративну књижевност на Филозофском факултету у Новом Саду, а мастер студије на Факултету драмских уметности у Београду, на катедри за драматургију. Од 2019. до 2020. била је уредница портала Хоћу у позориште. Тренутно развија сценаро за драмску серију “Доле” под менторством Маје Пелевић,те сценарио за документарни филм The axis of Venus у режији Милице Чубриловић, као идеју за краткометражни филм “Странац”.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)