ПРИЧА О НАШЕМ МЕНТАЛИТЕТУ: Домаћа хумористичка серија "Радио Милева", од 9. марта, на РТС 1

Ј. БАЊАНИН

05. 03. 2021. у 13:10

ПРИЧА О НАШЕМ МЕНТАЛИТЕТУ: Домаћа хумористичка серија Радио Милева, од 9. марта, на РТС 1

Фото РТС

КОМЕДИЈА "Радио Милева", настала у режији Елмира Јукића, стиже 9. марта од 20.00, на РТС 1. Радним данима, у 35 епизода, пратићемо три генерације породице Мајсторовић под истим кровом - Милеву (Олга Одановић), њену ћерку Наталију (Марија Вицковић) и унуку Соњу (Кристина Гаврић Богуновић).

Серија, урађена према идеји Небојше Гарића, чији сценарио потписују Зорица Цвијетић, Маријана Чулић Вићентић и Жељко Хубач, од краја октобра до почетка овог месеца, снимана је у Врчину.

Главна јунакиња Милева је глава куће, све зна, све уме и у све се разуме. Пензионерка која је радни век провела као секретарица председника Општине. Самоуверена, енергична, сналажљива и оштроумна жена која има све информације.

Марија Вицковић, Фото РТС

- Осећам као да живим живот Милеве Мајсторовић заједно са свим колегама који играју чланове породица Марић, Батина и других. Кроз серију провејавају елементи романтике и меланхолије. Сетићемо се лепих времена када су комшије у зградама живеле у искреним односима. Ово је уједно и прича о нашем менталитету - истакла је Олга Одановић.

Станари београдске зграде под бројем 12 - полицајац у пензији, неуропсихијатар, докторка пластичне хирургије, сликар, студенти, мајстор, оперски певач - свакодневно дефилују кроз Милевин живот, а богами и она кроз њихове. Милевина нераздвојна пријатељица је Цвета (Дара Џокић), а главни противник, крути управник згаде Стеван Лисичић (Бранимир Брстина). Места састанака и растанака свих станара, осим ходника, су кафана "Неимар", коју држи стари београдски фрајер и бивши криминалац Дача (Никола Којо), и фризерско-козметички салон "Афродита", чији је поносни власник Јеца (Анђелка Прпић).

Никола Којо, Фото РТС

Редитељ Елмир Јукић рекао је за "ТВ новости" да су прави господари зграде здрав хумор и квалитетна шала:

- Имамо изузетно занимљиву галерију ликова које повезује зграда у којој станују, као заједнички простор унутар којег је све могуће. Када уђемо у интимни свет ликова, упознајемо и њихове тајне, чудне интересе и склоности, а ту је све померено. Тако ће различите генерације гледалаца моћи ће да се поистовете са различитим станарима.

Милевина кћи Наталија је професорка српског језика и књижевности у Математичкој гимназији. Одмерена, уравнотежена, рационална, а по мишљењу њене мајке, пре свега, неуспешна жена.

Анђелка Прпић и Мирјана Ђурђевић, Фото РТС

- Однос Милеве и Наталије је смешан зато што су оне различите апсолутно у свему - објаснила је за "ТВ новости" Марија Вицковић. - Није само у питању генерацијски јаз, већ потпуно другачији приступ животу и решавању животних проблема. Из тога извире и читава комедија. Све три Мајсторовићке су јако темпераментне и држе до својих ставова. Свака мисли да она има најбоље решење за проблем. Њихови односи су у константном сукобу, али иза тога стоји много љубави.

Наталију је одмах по рођењу ћерке Соње, још пре 15 година, оставио муж. Пошто је са Наталијом очигледно негде погрешила, Милева је одлучна да унуку Соњу "узме под своје" како би од ње направила доследну наследницу, чему се Наталија свим силама противи.

Редитељ Јукић објашњава да је Милева жена старог кова и припада генерацији која је одрасла на другачијим вредностима. Али, то јој није препрека да се брзо прилагоди свакој ситуацији и подржи унуку Соњу у њеним интересовањима за савремену технологију.

Тихомир Станић, Фото РТС

- Соња је инфлуенсерка у повоју, енергична девојка која зна како да се избори за свој сан - каже Елмир Јукић.

- Милева ће нам из епизоде у епизоду доказивати да је аналогно понекад још увек боље од дигиталног. Време у ком живимо је поједноставило проток информација, па данашња радио Милева не мора много испитивати да би задовољила своју радозналост и утолила глад за информацијама о другим људима и њиховим животима. Свакодневним активностина на друштвеним мрежама сами о себи много више говоримо, понекад директније и радикалније него што би било ко са стране о нама могао и помислити.

Бројне урнебесне карактере у серији тумаче и Тихомир Станић, Бојан Димитријевић, Марко Гверо, Немања Оливерић, Ненад Стојменовић, Светозар Цветковић, Александар Ристоски, Немања Јаничић, Јована Гавриловић, Ђорђе Стојковић, Филип Ђуретић, Анђела Јовановић...

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)