НОВА “АУДИЈЕНЦИЈА” НА СЦЕНИ: У Акедемији 28 спремају представу по комаду Вацлава Хавела

В.В.С.

01. 03. 2021. у 13:07

НОВА “АУДИЈЕНЦИЈА”  НА СЦЕНИ: У Акедемији 28  спремају представу по комаду Вацлава Хавела

Depositphotos

ГЛУМИЦИ Никола Ракочевић и Миодраг Радоњић окушаће се у познатом комаду Вацлава Хавела ( писца и бившег председника Чешке републике), с редитељским потписом Милана Нешковића : премијера “Аудијенције” је 20. марта на сцени Академије 28 у Београду.

Дело је настало 1975. године. У Србији је  праизведба била 1981. године у Атељеу 212, с Бором Тодоровићем и Петром Краљем у главним улогама, исти комад годинама су играли Сергеј Трифуновић и Војин Ћетковић, такође на сцени Атељеа, да би касније прешли на малу сцену БДП, као и  многе друге позорнице у Србији и региону.

Радња се одвија у пивари у којој радник  и његов директор воде необичан разговор који ће насмејати публику, али и замислити. Дуо драма представља политички сатирикон из доба Чехословачке и култа личности .

То је први Хавелов комад написан као једночинка, базиран на дијалогу између главног лика и његовог послодавца, пивара Сладека, задуженог за шпијунирање свог саговорника. Како је Хавел у време када је написао драму био забрањен писац, извођење Атељеу је било догађај и ван граница наше земље.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)