УСКОРО ОТВАРА ВРАТА ЗА ПОСЕТИОЦЕ: Рестаурација куће Иве Андрића у Травнику приведена крају

Танјуг

28. 02. 2021. у 21:08

РОДНА кућа Иве Андрића у Травнику прошла је кроз главну фазу рестаурације, а у току су финални радови уређења пратећег објекта након чега ће, како је предвиђено, почетком априла поново отворити врата за туристе.

УСКОРО ОТВАРА ВРАТА ЗА ПОСЕТИОЦЕ: Рестаурација куће Иве Андрића у Травнику приведена крају

Фото: ВН

С обзиром на то да је зуб времена на родној кући Иве Андрића у Травнику нанео одређене штете, привредник и директор Фабрике машина ГС-ТМТ Нови Травник Сњежана Копрунер, одлучила је да донира средства, како би кућа нобеловца могла да буде обновљена и отворена за туристе, али и за сталну музејску поставку.

Фото: Принтсцреен/Јутјуб

У разговору за Klix. директор Завичајног музеја Травник Фатима Маслић рекла је да су радови на реконструкцији објекта још у току и да је у питању велики пројекат.

Она је рекла да је замишљено да ова установа буде оаза у коју ће свраћати љубитељи добре књиге, где ће посетиоци у кафетерији моћи на миру да прочитају неколико страница књиге коју су купили или само узели да прегледају у књижари и аутентичној травничкој сувенирници "Драм радости" названој по Андрићевој реченици из приповетке "Чаша" која гласи: "У Босни се драм радости душом плаћа!".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СУСРЕТ КРАЈ ПАТРИЈАРХОВЕ БОЛНИЧКЕ ПОСТЕЉЕ: Павле је у једном трену отворио очи и дигао руку - прекретница у Новаковој каријери