УКЉУЧЕЊЕ УЖИВО: Биљана која глуми Дару није могла да сакрије емоције

Новости онлајн

22. 02. 2021. у 13:26

БИЉАНА Чекић, тринаестогодишња девојчица која је одушевила регион улогом Даре у филму "Дара из Јасеновца", укључила се овог јутра у јутарњи програм ТВ Прва.

УКЉУЧЕЊЕ УЖИВО: Биљана која глуми Дару није могла да сакрије емоције

Фото: Принтсцреен/ТВ Прва

Она је још једном поделила своје утиске, како са снимања, тако и оне који су уследили након телевизијске премијере филма.

Биљана није крила емоције, те је навела да је филм током приказивања на РТС-у доживела можда и емотивније него током самог снимања.

- На мене је филм оставио емотиван утисак, можда и емотивнији него када смо снимали - почела је млада глумица, па навела да јој није било тешко да научи текст током снимања.

Фото: Принтсцреен/ТВ Прва

- Око текста нам је помагала Сара Маринковић која је радила кастинг. Није било тешко научити текст, учили смо га пред снимање сцена. Најтеже ми је било снимање ноћу. Било је емотивно јако тешких сцена, поготово она кад држим свог млађег брата и говорим колико га волим, као и сцена када треба да га дам. Тешко ми је и сада - искрена је била талентована девојчица из села Срефлије код Козарске Дубице.

И поједини чланови Биљанине породице били су у Јасеновцу, а неки од њих су страдали.

- Учили смо у школи о Јасеновцу, а и у мојој кући се причало о томе. Знам да је моја прабака била, и још неки рођаци, то ми је помогло да се спремим за улогу. Током сцена сам заиста плакала, натерала сам себе да плачем, схватила сам колико је све то емотивно, уживела сам се у улогу и сама од себе сам плакала - искрена је била Биљана, на коју су сви изузетно поносни.

- Другари ми честитају, поносни су сви, срећни, сви су гледали филм. Нисам имала никаквих непријатности. Надам се да ћу се бавити глумом, прво треба да упишем средњу школу, а после тога бих волела да упишем Факултет драмских уметности - искрена је Биљана Чекић.

У студију јутарњег програма била је и сценаристкиња филма Наташа Дракулић, која је имала само речи хвале за Биљану Чекић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)