МАЈКА ДЕЧАКА КОЈИ СУ ГЛУМИЛИ БУДУ У "ДАРИ ИЗ ЈАСЕНОВЦА": Моји дечаци су се смењивали у улози, Лука је чак проговорио на снимању

В.В.

21. 02. 2021. у 19:11

МАРИЈА Шарановић из Херцег Новог, мајка Луке, Симона и Јакова, тројки који у "Дара из Јасеновца" глуме малог Буду који је освојио све симпатије публике, још није слегла све утиске са ТВ премијере филма којег су у суботу увече гледали милиони у Србији, Српској и Црној Гори.

МАЈКА ДЕЧАКА КОЈИ СУ ГЛУМИЛИ БУДУ У ДАРИ ИЗ ЈАСЕНОВЦА: Моји дечаци су се смењивали у улози, Лука је чак проговорио на снимању

Приватна архива

За "Новости" истиче да је поносна што је заједно са синовима била део екипе, али да није сигурна да ли би поновила искуство са снимања.

На питање откуд њени дечаци у филму, каже:

- Ми смо били у бази података београдске кастинг агенције из које нас је позвала Сара Маринковић, која је онда дошла на договор у Херцег Нови. Дали су нам седам дана да одговоримо на понуду, и када смо одлучили да прихватамо, све се брзо одвијало - сећа се Марија.

Док разговарамо телефоном, из стана се чуо весели жамор дечака који сада имају три године. Марија Шарановић, рођена у Панчеву, одрасла у Котору, а одабрала да живи са супругом Николом који је поморац у његовом граду, Херцег Новом, прича нам и да је један од њених синова, Лука, проговорио управо на снимању, у Белој Цркви. Због дечака који су расли као из воде, снимање је трајало три уместо планираних шест месеци. Дечаци су и током та три месеца променили уобичајене навике, време за јело и спавање, али су, упркос свему, добро реаговали на све што их је окруживали и што им је било ново.

Приватна архива

- Снимање је било веома напорно, неки пут много напорније него што смо могли да претпоставимо. Било је ситуација када је трајало до један, два сата ујутру, за сцене у којима се захтевало да дечак спава. Док је било лепо време дечаци су се играли са осталом децом, а све је било много компликованије када је захладило. Најтеже је било када смо се будили и успављивали на снимању - прича Марија.

"ПОЛИТИЧКА" ПРАШИНА

МАРИЈА каже да је филм другачије доживела него док је трајало снимање:

- Очекивало се доста од филма, видим да је критика подељена. Неко каже да је све тешко, неко да је филм испунио очекивања а неко, опет, да је све то требало да буде експлицитније показано, и логор и страдање деце. Све сам те сцене у пуном смислу проживела током снимања, а сада сам све видела упаковано, монтирано, са музиком. Једино нисам очекивала да се толика прашина дигне на политичкој основи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)