НАТАША НИНКОВИЋ УМАЛО ОДБИЛА УЛОГУ У ФИЛМУ "ДАРА ИЗ ЈАСЕНОВЦА": "Мислила сам да немам снаге да се упустим у тај ужас"

Новости онлајн

20. 02. 2021. у 22:48

ГЛУМИЦА Наташа Нинковић у филму "Дара из Јасеновца" одиграла је лик Радојке, а како је истакла, поносна је што је део овог остварења, иако је у први мах била на ивици да одбије улогу.

НАТАША НИНКОВИЋ УМАЛО ОДБИЛА УЛОГУ У ФИЛМУ ДАРА ИЗ ЈАСЕНОВЦА: Мислила сам да немам снаге да се упустим у тај ужас

Фото Промо

Како је навела недавно у једном интервјуу, због тежине коју ово остварење носи, Наташа је замало одбила улогу у филму "Дара из Јасеновца".

- Прошло је доста времена и дошао је тренутак да одамо почаст жртвама у непојмљивим и страшним злочинима из тог логора. Гаги Антонијевићу (редитељу, прим. аут.) верујем иначе, а кад сам видела на који начин је са сценаристом Наташом Дракулић пришао теми, нисам се двоумила. Прва помисао била ми је да немам снаге да се упустим у тај ужас и мрак, а онда да ми баш патња кроз коју су пролазили ти људи не дозвољава луксуз личног комфора и да најмање што можемо јесте да покушамо да се на тај начин поклонимо и тим и свим другим жртвама које су страдале само зато што припадају другој вери, другом народу, зову се овако, а не онако. Највише ми се допало што је прича из визуре девојчице Даре, коју маестрално игра Биљана Чекић. Значи, нисмо се бавили бројкама, које често извлаче различите стране и служе им за поткусуривања у њиховим обрачунима, већ личном драмом и последицама тих безумних дела - рекла је недавно Наташа Нинковић, за 24седам.рс.

Наташа је истакла и да је чини поносном што су колеге, које су имале прилику да погледају филм, за исти имале само речи хвале.

- Филм још нисам одгледала, али сам пресрећна што су колеге које то јесу, и то не само колеге са ових простора, имале исте реакције и потврдиле мој утисак још са снимања, да правимо јако добру ствар. Никада није лако направити добар филм, а поготово не филм са овако значајном темом. Први пут после толико година обрадити то стравично страдање једног народа, приказати ту патњу и ужас, а на крају завршити са надом у човека! Мислим да је најтеже било наћи прави угао из којег се прича представља, али судећи по овој одлуци, ми смо га очигледно пронашли и пресрећна сам због тога - рекла је она.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)