ДВОБРОЈ “ЛЕТОПИСА МАТИЦЕ СРПСКЕ”: Прилози српских књижевника

В. В. С.

18. 02. 2021. у 17:40

ДВОБРОЈ “ЛЕТОПИСА МАТИЦЕ СРПСКЕ”: Прилози српских књижевника

Фото Н. Карлић

У НОВОМ јануарско-фебруарском двоброју „Летописа Матице српске”, у сталној рубрици „Поезија и проза”, окупљени су на једном месту прилози Матије Бећковића, Милосава Тешића, Горана Петровића, Радована Белог Марковића, Гојка Ђога, Милана Ненадића, Лабуда Драгића, Драгана Јовановића Данилова, као и избор из „Антологије кинеске прозе 20. века”.

Рубрика „Разговор” бави се књижевнм опусом Томаша Евертовског, док су у “Есејима” место нашли текстови Јована Делића о Љубомиру Симовићу, Александра Јовановића о Милосаву Тешићу и Луне Градиншћак о Луиз Глик. Тема рубрике „Сведочанства” су владика Иринеј Буловић и Михајло Пупин (аутор Иван Негришорац), а о Милици Стојадиновић Српкињи писала је Злата Коцић. Нова рубрика „Поводи” посвећена је Фјодору Михајловичу Достојевском, кроз текстове Зорана Ђерића, Желидрага Никчевића и Волфа Шмида.

Иначе, двоброј “потписује” и ново уредништво: Ђорђо Сладоје (главни и одговорни уредник), Зоран Ђерић, Јелена Марићевић Балаћ, Селимир Радуловић и Ненад Шапоња у наредне четири године уређиваће “Летопис Маице Српске”.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)