СКИНУТА ЗАБРАНА ЗА "ДАРУ": Филмска база IMDb поново дозволила гласање за српско остварење

А. П.

05. 02. 2021. у 19:31

ПОСЛЕ краткотрајне забране гласања за "Дару из Јасеновца", најчувенија филмска база IMDb поново је омогућила посетиоцима сајта да дају свој глас за српског кандидата за Оскар.

СКИНУТА ЗАБРАНА ЗА ДАРУ: Филмска база IMDb поново дозволила гласање за српско остварење

Фото Промо

Забрану су увели администратори сајта због својеврсног "рата гласовима", у којем су корисници из Србије филму махом давали чисте десетке, док су, како се претпоставља, корисници са друге, хрватске стране, филму давали "јединицу".

Могућност гласања враћена је на дан када је у Америци почела биоскопска дистрибуција "Даре". Нажалост, филм о страдању српске деце у злогласном логору суочио се са новом негативном критиком, овога пута у "Лос Анђелес тајмсу". Критичар Роберт Абеле написао је да је "масовни комплекс логора у Јасеновцу био још један пакао на Земљи за Јевреје", а потом додао:

- Оно што епско дело варварства и сентименталности редитеља Предрага Антонијевића жели да прогура јесте да је уништавање етничких Срба био прави циљ и да су деца добила свој камп.

Дистрибутер "Даре", "Мегаком филм", наводи да је и у овом тексту "јасно уочљив недвосмислен потез саботаже филма у трци за престижну награду".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)