НАРЕДНОГ МЕСЕЦА ИГРАЊА САМО ПЕТКОМ: Народно позориште у Кикинди почетком фебруара наставља сезону

Р. Шегрт

27. 01. 2021. у 17:01

ОВОГОДИШЊУ позоришну сезону, пркеинуту због епидемије коронавируса, Народно позоруште у Кикинди наставља у петак, 5. фебруара, уз одређене измене.

НАРЕДНОГ МЕСЕЦА ИГРАЊА САМО ПЕТКОМ: Народно позориште у Кикинди почетком фебруара наставља сезону

Р. Шегрт

Најважнија је да ће се током наредног месеца представе играти само петком, уместо као раније, сваког уторка и суботе. Измењен је и термин, па ће представе изводити од 19, уместо од 20 сати, као раније. Из позоришта је најављено да ће се у салу улазити уз поштовање свих епидемиолошких мера (мерење темперетуре на улазу, ношење маски , физичка дистанца у гледалишту...).

Глумци се враћају на сцену после паузе од два и по месеца, јер је сезона због неповољне епидемиолошке ситуације и ширења коронавируса прекинута средином новембра протекле године. Пред публику поново излазе представом „Ординација“ Слободана Симића, у ређији Ненада Гвозденовића. До краја фебруара, сваког петак играће још „Коваче“ ( текст Данило Николић, режија Тијана Васић), „Сироте мале хрчаке“ ( текст Гордан Михић, режија Марко Ђурић ) и „Смрт човека на Балкану“ ( по тексту и у режији Мирослава Момчиловића).

Последњу премијеру ансамбл Народног позоришта у Кикидни извео је 10. октобра, били су то „Ковачи“, који су након тога одиграни још смао два пута.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)