МИРА БАЊАЦ ЗА "НОВОСТИ" О ОДЛАСКУ ПРИЈАТЕЉИЦЕ: Тугу због неправде је носила господствено, никада није правила спектакл

Ј. С.

22. 01. 2021. у 10:39

МИРА БАЊАЦ ЗА НОВОСТИ О ОДЛАСКУ ПРИЈАТЕЉИЦЕ: Тугу због неправде је носила господствено, никада није правила спектакл

Фото: Принтсцреен

ТУЖНА вест о прераном упокојењу млађе колегинице Мире Фурлан с којом је играла у по једном филму и тв серији, примадону нашег глумишта Миру Бањац (92) затекла је у Бањалуци на сету тв трилогије „Кости“ Николе Пејаковића.

Две Мире, у размаку од 30 година, играле су заједно у култном филму Живка Николића „Лепота порока“(1986) и у тв серијалу РТВ Војводине „Вере и завере“ , рађеној 2016 године по роману Александра Тишме.

- Мира је била сјајна особа и глумица. Била ми је и одличан  пријатељ. Јако сам тужна због њеног прераног одласка – казала је Бањчева у изјави „Новостима“.

Она је додала и да је Мира Фурлан своју тугу због непријатности које је деведесетих година а и доцније доживљавала у родној Хрватској „носила господствено и није никада од тога правила спектакл“.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

XYZ

22.01.2021. 23:48

Takvih velicina kao Mira Furlan jako malo ima i medju Srbima i medju Hrvatima a mislim i na citavoj planeti. Zato neka je stid i sramota sve one koji su ignorisali njenu dobrotu, ljudskost i covecnost. Miro draga neka te andjeli cuvaju jer si i ti andjeo. Mirno pocivaj jer si konacno zasluzila najvecu nagradu a to je da ljubav pobedila.Poslednji pozdrav od Suzane iz Beograda, Srbija, rodjena u Jugoslaviji.Volim i volecu do kraja sve dobre ljude ma odakle bili ili koje su vere.