НИКАДА НИЈЕ ГЛЕДАЛА СВОЈЕ ФИЛМОВЕ: Овако је Мира говорила о слави - "Гламуру никада нисам поверовала"

Новости онлине

22. 01. 2021. у 08:46

НИКАДА НИЈЕ ГЛЕДАЛА СВОЈЕ ФИЛМОВЕ: Овако је Мира говорила о слави - Гламуру никада нисам поверовала

Фото: Принтсцреен

ГЛУМИЦА Мира Фурлан умрла је у 65. години. Била је једна од најлепших жена на Балкану, због свог талента добила је и бројне награде, али како је истакла "гламуру и слави никада нисам поверовала".

- Стајала сам на позорници пулске арене са Златном ареном у руци. Око мене су стајали и остали добитници. Почела да пада кишица и ја сам погледала у небо. Било је тамноплаво, ту и тамо нека звездица. Киша је била топла. Начас сам затворила очи уживајући у физичкој сензацији топлих нежних капљица на кожи. Кад сам их, час након тога - тако ми се барем чинило - отворила, око мене није било баш никога. Сама сам стајала на сцени, остали су побегли, и са сцене и из гледалишта и, како се чинило, заборавили на мене. Неко ми је пружио руку и ја сам сишла са сцене, сад већ сасвим мокра. Тренутак након тога, покисла и са Ареном у руци, стајала сам у неком грму, испод дрвета, и размишљала о такозваној слави: ето ме с највећом филмском наградом, стојим ту у неком грму, мокра и сама, а да нитко није ни приметио - причала је тада за Елле.

- Гламуру и слави никада нисам поверовала, и на томе сам захвална. Опасно је поверовати у све то. Ја и вањска перцепција мене две су сасвим различите ствари. Дубровник је био диван, тамо је било чаробних тренутака. Била је то предивна младост - додала је.

Признала је да никада није гледала филмове у којима је играла.

- Не знам, не могу то. Сваки пут ме згрози властита вањска слика. Ваљда зато што глумимо „изнутра“, имајући поверења у око особе зване режисер - да нас усмерава, да нас мења и упућује. „Вањска слика“ ме збуњује, страна ми је, нисам у стању да се с њом суочим. А можда ми је и заправо неинтересантна. Велики сам присталица става да је важан процес а не резултат. За мене је увек, без изузетка, процес био важнији од резултата.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)