ЗБОГ ЉУБАВИ СА СРБИНОМ ЗА ХРВАТЕ ЈЕ БИЛА ИЗДАЈИЦА: Протерали су је, одузели јој стан - али је на крају успела да победи све

Новости онлине

22. 01. 2021. у 07:42

ЗБОГ ЉУБАВИ СА СРБИНОМ ЗА ХРВАТЕ ЈЕ БИЛА ИЗДАЈИЦА: Протерали су је, одузели јој стан - али је на крају успела да победи све

Фото: Н. Фифић

ПОЗНАТА глумица Мира Фурлан о чијем се животу претходних деценија и те како писало и причало, никада није крила да је одлазак са ових простора видела као једино решење током немира који су захватили регион. Била је међу најлепшим женама бивше Југе и по сваку цену није желела да одустане од мушкарца који јој је заувек освојио срце.

Мира Фурлан рођена је у Загребу. У каријери има бројне запажене улоге попут оних у филмовима: "Отац на службеном путу", "Лепота порока", "Киклоп"... Давне 1986. године Мира је упознала српског режисера Горана Гајића са којим је убрзо отпочела везу.

Једном приликом, испричала је како ју је редитељ освојио.

- Попео се на јарбол брода који нас је возио од Хвара до Виса. Гледајући га како се једном руком држи на том неописиво високом јарболу, схватила сам да је то човек који се не боји. Коначно, рекла сам у себи. Моји дотадашњи сусрети са особама супротног пола углавном су били сусрети са потпуно испрепаданим мушкарцима. Панични страх од жена је уједно и извор насиља према женама које обележава ове просторе. Тај страх и та мржња која из њега произлази такође су по мом мишљењу били и разлог линча моје маленкости почетком деведесетих - рекла је Фурлан.

Пошто је због љубави живела на релацији Београд – Загреб, хрватски медији су је почетком деведесетих година оптужили да се приклонила Србији и објављивали текстове у којима су је називали издајицом. Често је посећивала психијатра, због чега је такође била изложена осудама јавности. Након што је добила отказ у Хрватском народном позоришту, одузет јој је и стан који је наследила од баке, а дневно је добијала око 50 претњи смрћу.Због свега са чим су се суочили, Мира и Горан су 1991. године били приморани да се одселе у Београд, одакле су отишли у САД. Приликом ове емиграције, наводили су медији, помогла јој је покојна Милена Дравић.

Када су стигли у САД су радили све да преживе. Горан је радио као достављач, асистент монтаже и монтажер, а Мира као конобарица, продавачица и као преводилац. Закели су се на вечну љубав и добили су сина коме су дали име Марко Лав.

У САД је у Мира скоро почела да ствара каријеру, што јој је ишло од руке. У почетку је глумила у чак 110 епизода научно фантастичне серије "Бабyлон 5" у периоду од 1994. до 1998.

У периоду од 2004. до 2008. глумила је у америчкој серији "Изгубљени" која је остварила планетарни успех, а била је изузетно гледана и у Србији.

Убрзо је достигла изузетан углед у Америци те је 2014. добила понуду да предаје на филмској академији у Лос Анђелесу, а након тога и на Њујоршкој филмској академији.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)