КАРЕЊИНА-ЖЕНСКИ ХАМЛЕТ: Премијера представе у Нишу, у режији Ирфана Менсура

Д. А.

22. 01. 2021. у 11:53

КАРЕЊИНА-ЖЕНСКИ ХАМЛЕТ: Премијера представе у Нишу, у режији Ирфана Менсура

Фото Д. Алихоџић

ОДЛУЧИО сам да направим љубавну причу, јер смо заборавили шта је то љубав. Нестало је све исконско у нас. Сувише се калкулације увукло у наше животе и овом представом хтео сам да покажем колико смо далеко отишли и отуђили се.

Надам се да ће ова представа имати дуг век, не само због наслова. Ана Карењина је нека врста женског Хамлета - казао је редитељ Ирфан Менсур који потписује режију Тостојевог комада, али и драматургију и сценографију.

Он открива да му је "Ана Карењина" као школска лектира била досадна те да је морао да прескаче странице "како би је што пре прочитао".

- И то је било управо овде, у Нишу, у гимназији "Стеван Сремац". Двадесетак година касније сам је прочитао без прескакања. Заинтригирало ме је то што као млад нисам ништа схватио, а друго читање оставило је велики траг - додао је Менсур који је претходних година имао неколико успешних представа у Нишу.

У улози славне Ане Карењине, публика ће имати прилику да види две глумице, Драгану Мићаловић, и чланицу нишког ансамбла Катарину Арсић.

- Емоције су ми помешане, страх, љубав, срећа, ишчекивање, и онда се поново врати тај неки страх како ће све бити на крају. У суштини, иза свега тога заједно стоји једна велика жеља да изађем на сцену - истакла је Драгана Мићаловић.

Музику за представу написао је Сања Илић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)