БОЈАНУ МИЛОРАДОВИЋУ НОВА КЊИЖЕВНА НАГРАДА: За допринос раду књижевне заједнице додељена награда јагодинском уметнику

Зорица Глигоријевић

23. 12. 2020. у 15:44

КЊИЖЕВНА заједница Југославије наградила је јагодинског уметника Бојана Милорадовића за допринос раду ове институције и остварен врхунски књижевни домет у његовој новој књизи „Kо је он“, која би требало да буде објављена почетком наредне године. Признање му је у Београду уручио председник Kњижевне заједнице Југославије Лазар Божовић.

БОЈАНУ МИЛОРАДОВИЋУ НОВА КЊИЖЕВНА НАГРАДА: За допринос раду књижевне заједнице додељена награда јагодинском уметнику

Фото: Приватна архива

Мислим да је ово признање круна мог досадашњег књижевног стваралаштва. Све награде су ми важне, као и оне освојене у позоришту за глуму и режију, али морам да истакнем да ово признање заузима посебно место како на зиду моје стваралачке собе, тако и у мом срцу – каже Милорадовић.

Фото: Приватна архива

 

Он додаје да је реч о збирци песама и да „корице ове књиге крију само једну, најдужу песму на свету, икада написану о њему, али ко је он нека остане тајна“.

Милорадовић је за литерарно стваралаштво добио признање „Жикица Јовановић Чичак“ за допринос савременој српској сатири, награду „Душан Срезојевић за свеукупни књижевни рад и „Српско перо“ на истоименом фестивалу, где је победио са песмом „Kад се небо разнебеси“.

Бојан Милорадовић са недавно урученим признањем, приватна архива

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)