УМЕТНОСТ ФОТОГРАФИЈЕ: Браца Надеждић - скица писца

М. Н. М.

01. 12. 2020. у 15:17

УМЕТНОСТ ФОТОГРАФИЈЕ: Браца Надеждић - скица писца

Портрет: Дејан Тиаго Станковић, скица писца / Фото Браца Надеждић

ПОРТРЕТ нашег популарног писца и преводиоца Дејана Тиага Станковића, фотограф Браца Надеждић начинио је практично за своју душу, безмало случајно и "успут".

Ипак, на 22. конкурс за награде Press Photo Србија, послао га је намерно, да би жири управо овај рад овенчао признањем у категорији "Портрет репортажа".

- После годину дана "преговора" са редитељем и писцем Предрагом Личином да му урадим неке портрете, најзад смо се нашли у Београду, а он је повео и пријатеља и колегу Тиага. Урадио сам цео серијал црно-белих фотографија са обојицом, и то радећи на филму, али те портрете чувам као очи у глави, док сам фајлове са онима које су настале дигиталним фото-апаратом, послао на конкурс - прича аутор упечатљивог портрета, чији се потпис редовно могао виђати у "Плејбоју", "Максиму", "Елу", иако се сад већ годинама не бави новинском фотографијом.

Изложба са овом, и свим осталим фотографијама награђеним на 22. конкурсу, као својеврсни резиме стања у актуелном фото-новинарству у нас, до краја новембра је била доступна публици у галерији "Прогрес".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)