ИЛИЋЕВА У ПАРИЗ, ЧАКИЈЕВА У ПЕКИНГ? Ко су нови руководиоци културних центара

В.Н.

04. 11. 2020. у 12:15

ЗА оба културна центра која тренутно Србија има у свету, како "Новости" незванично сазнају, ускоро би требало да буду именовани нови руководиоци: онај у Паризу, намењен је Ани Илић, вишој саветници председнице Владе за дигиталне и креативне индустрије и туризам, а пекиншко представништво - сликарки Гали Чаки.

ИЛИЋЕВА У ПАРИЗ,  ЧАКИЈЕВА У ПЕКИНГ? Ко су нови руководиоци културних центара

Фото Принтскрин

Пре уласка у државну управу, у којој је прво била шеф кабинета Ане Брнабић, у то време министарке за државну управу и локалну самоуправу, Ана Илић, по професији дипломирани правник, осам година била  је извршни директор Српске филмске асоцијације. Ова организација се успешно бавила промовисањем Србије као конкурентне дестинације за филмска и ТВ снимања, под брендом Film in Serbia.

Ана Илић, Фото Принтскрин

 

Млада сликарка Гала Чаки, рођена 1987. у Ечки, стекла је докторат на београдском ФЛУ, пре три године.

Члан је међународне организације Art Link Us, чије је стециште у граду Ехиме, у Јапану, а има искуство излагања на блиском и далеком Истоку.

У Министарству спољних послова, које именује директоре наших културних центара, покушали смо јуче да добијемо потврду или деманти ове информације, али смо остали без одговора.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)