ЈА САМ МОМЧЕ СА КОСОВА: Погледајте спот за песму Милана Васића и трубача Дејана Петровића (ВИДЕО)

Новости онлине

29. 10. 2020. у 21:28

ВЕЧЕРАС је и званично представљен музички спот за песму “Ја сам момче са Косова” коју заједно изводе глумац Милан Васић и трубач Дејан Петровић коју је на дигиталним платформама за дистрибуцију музике објавио ПГП РТС, а пројекат је помогла Канцеларија за Косово и Метохију.

ЈА САМ МОМЧЕ СА КОСОВА: Погледајте спот за песму Милана Васића и трубача Дејана Петровића (ВИДЕО)

Фото: Принтсцреен

Глумац Милан Васић, иначе који је и сам пореклом са Косова, тачније Косовске Каменице, није крио задовољство због урађеног посла.

Како је рекао, до идеје је дошло случајно, а након што је ту песму отпевао у квизу "Ја волим Србију".

- Окачио сам то на Инстаграм и видео је имао око 300.000 прегледа, уз мноштво коментара где су ме убеђивали да нумеру снимим. Са Дејаном сам се и раније шалио око заједничке сарадње. Питао сам га да ли жели да ово заједно урадимо и он ми је казао да ту песму има већ на репертоару свог бенда. Брзо је пао договор - испричао је Васић.

- Моја очекивања су била јако велика од спота, али ово је изнад свих мојих очекивања искрен да будем. Жеља ми је била да представим Косово у најлепшем могућем светлу да прикажем лепоту Косова и није ми био циљ ниједног тренутка да људе позивам у рат, него да овој омладини, али и деци и људима из Србије који никада нису били на Косову, да им пре свега, прикажемо лепоту и бајку Косова и Метохије - био је искрен Васић.

Дејан Петровић се пре свега захвалио својој породици, као и породици Милана Васића, а посебне речи хвале је упутио и њиховим домаћинима на Косову, који су се, како је рекао, побринули да се осећају као код куће.

- Стварно хвала свим тим домаћинима на Косову и Метохоји који су нас дочекали као свој род рођени, и угостили нас и бринули о нама да све прође како треба. Хвала и људима из Канцеларије за КиМ који су све спровели без и најмањег проблема, а релано, свако је био даље од Косовске Митровице, добро зна да је могло да буде проблема. Мислим да ова песма заслужује државну издавачку кућу, државну телевизију да то изда, јер мислим да је ова песма нова химна Косова и Метохије -  рекао је Петровић.

Музику и текст за песму “Ја сам момче са Косова”  урадио је Светомир Илић Сики, који је ту песму објавио још 1988. године, такође за ПГП РТС.

Снимање спота помогли су Канцеларија за КиМ и ПГП РТС.

Саветник за медије директора Канцеларије за КиМ Иван Јакшић истакао је да Канцеларија традиционално помаже уметницима који приближавају нашу јужну покрајину сународницима у остатку Србије, јер веома је важно да, осим емотивне и духовне везе, људи имају и што непосреднији визуелни доживљај тих крајева, као и осећај за ритмове старе Србије. 

- Милан Васић и Дејан Петровић, као и екипа која је радила на реализацији овог спота, успели су да створе једну снажну музичку разгледницу са Косова и Метохије - рекао је Јакшић на промоцији спота.   

Према неким истраживањима, више од две трећине грађана Србије никада није било на Косову, додао је Јакшић и наставио:

- И зато се надам се да ћемо на овим звуцима трубе пренети део те предивне природе и српске историје, традиције културе, и пробудити ту емоцију, заголицати и привући пажњу наших суродника да се упознају са лепотама Космета и уживо - напоменуо је Јакшић.

Како је рекао, сцене су снимане на више локација, од Газивода, преко Грачанице и Призрена, до Штрпца и чудесних и дивљих крајолика Шар-планине, и верујем да ће многима бити први пут да у једној овако краткој видео форми сагледају сву раскош наше јужне покрајине. 

Према његовим речима, некоме се може свидети или не свидети овај музички жанр, али верујем да сваком Србину срце заигра када се српска труба с Косова чује.

- Милан и Дејан су велики и искрени родољуби и то се може чути и осетити у свакоме такту. Зато смо се лако разумели и договорили на првом нашем сусрету. Милан, који је, како и песми каже, рођен тамо доле, и чији родитељи и даље живе на Косову и Метохији, показао је безброј пута као глумац Народног позоришта из Приштине, чије је седиште тренутно у Грачаници, како уметник може да искрено и безинтересно воли своју земљу и свој народ. О Дејану као уметнику и патриоти сувишно је трошити речи. Обојица су овом композицијом и спотом то на убедљив начин потврдили - истакао је Јакшић.

Још једном је захвалио и Милану Васићу и Дејану Петровићу на песми која ће, како се нада, постати класик народне музике.

(Косово онлине)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)