ЂОРЂЕВИЋ МОРА У КАРАНТИН: Отказана представа Калигула у оквиру Бориних позоришних дана

Д. РИСТИЋ

24. 10. 2020. у 08:40

ЂОРЂЕВИЋ МОРА У КАРАНТИН: Отказана представа Калигула у оквиру Бориних позоришних дана

Фото Народно позориште

ПРЕДСТАВА "Калигула", Албера Камија, у режији Снежане Тришић и извођењу Народног позоришта из Београда, која је требало да буде одиграна синоћ у оквиру "Бориних позоришних дана", отказана је, саопштио је Организациони одбор фестивала.

Према овим наводима, представа је отказана јер је утврђено да је главни глумац, Игор Ђорђевић, био у контакту са колегом код кога је потврђен ковид 19.

У оквиру пратећег програма "Бориних позоришних дана", на Малој сцени Позоришта је одржана промоција романа "Црна птица", Врањанке, Александре Јовановић. Пред врањском публиком данас је комад "Пасивно пушење", Небојше Ромчевића, у режији Егона Савина и извођењу Звездара театра.

"Kалигула" је један од најпознатијих комада славног француског писца, филозофа и новинара нобеловца Албера Kамија. У подели су осим Ђорђевића и Сена Ђоровић, Ђорђе Марковић/Милош Ђорђевић, Бојан Жировић, Немања Стаматовић, Петар Божовић, Димитрије Илић, Владан Гајовић, Зоран Ћосић, Бојан Kривокапић и Сања Марковић. "Калигула" у режији Снежане Тришић, премијерно је изведен зимус, и то је други комад по Камијевом тексту, након далеке 1979. године, када је главну улогу у комаду Петра Шарчевића, играо Мики Манојловић.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)