ПОВРАТАК ЛЕГЕНДЕ О СЕДАМ ЖРТАВА: Снима се друга сезона серије "Дуг мору"

Ј. БАЊАНИН

11. 10. 2020. у 10:28

ЛЕГЕНДА каже да море сваке године узима свој дуг - седам људи, седам жртава ономе што је извор живота и опстанка.

ПОВРАТАК ЛЕГЕНДЕ О СЕДАМ ЖРТАВА: Снима се друга сезона серије Дуг мору

Фото: Миодраг Миша Јелић

Иако је почетак снимања одлаган, публици није остала дужна Monteroyal Pictures International у чијој продукцији је настала серија "Дуг мору". После скоро девет месеци од емитовања 11 епизода, средином септембра на црногорском приморју пала је прва клапа друге сезоне серије.

Ово је уједно и прва инострана продукција дугометражног играног формата, која се снима у Црној Гори током пандемије вируса корона. Планирано је да екипа серије на локацијама општина Тиват, Котор и Херцег Нови, те највећим делом на полуострву Луштица, борави још две недеље, а потом настави у Београду.

- Наша екипа има ту срећу да се радња серије "Дуг мору" у великом делу одвија на Луштици, у Боки Которској и у малом селу Росе, тако да ћемо бити већ географски издвојени и у "природном карантину" - казала је продуценткиња серије и глумица Бојана Маљевић. - Друга сезона биће још боља јер смо имали довољно времена да се бавимо причом, сценаријем и развојем ликова, захваљујући "Телекому Србије" као партнеру. Серију смо почели да радимо сами од свог и позајмљеног новца. Било је тешко, али сад имамо јаког копродуцента.

Друга сезона несвакидашње драмске серије са мистичним елементима доноси неколико новина. Због немогућности да допутује на Луштицу, серију више неће режирати Горан Гајић, већ Горчин Стојановић. Аутори сценарија су, поред Бојане Маљевић, Маја Тодоровић, Стеван Копривица и Милица Константиновић.

Фото: Миодраг Миша Јелић

Драган Мићановић

За прву сезону серије "Дуг мору" Горан Гајић желео је да има нова лица, те је за главне улоге изабрао Ану Лечић и Вулета Марковића, који су путем друштвених мрежа открили да су прве кадрове у наставку снимили под водом.

Публика је пратила породичне, родитељске, љубавне и пријатељске односе, кроз преплитање садашњости и прошлости, те откривала о јунацима и оно што они сами нису знали.

- Породица нас прво одређује и зато су у нашој причи у фокусу односи родитеља и деце. Изабрали смо да пажњу гледалаца одржимо без класичних елемената који је гарантују, попут секса, голотиње, акционих сцена или страха и смеха. Ово је тешка прича у којој није важно ко је крив или "ко је убица", већ како ко са својом кривицом живи. Верујем да сваки дуг мора да се врати. Вољно или невољно. Свесно или несвесно, на време или с великим закашњењем - рекла је Маљевићева.

Фото: Промо

Весна Тривалић

За главног јунака Перишу (Драган Мићановић), власника угоститељског објекта бурне прошлости, зли језици кажу да се обогатио деведесетих година захваљујући положају тврђаве Фортица на самом улазу у Боку. Перишина жена Светлана (Бојана Маљевић) нестала је под неразјашњеним околностима, те он сам одгаја кћерку Олгу (Ана Лечић), која је заљубљена у Рња (Вуле Марковић). Периша се противи њеној вези и тера је да се врати на студије у Београд.

Све ремети изненадни долазак Милутина (Леон Лучев), који захтева да му Периша врати дуг пре рока. Сви Милутина зову Звер јер је у младости трајно обогаљио Поповог сина Зеја (Павле Поповић), па узнемирени Периша тражи помоћ од сестре Маришке (Нада Шаргин). Када тајанствени Ђорђе (Сергеј Трифуновић) донесе Олги дрвену кутијицу, која је припадала њеној мајци, она одлази за Београд да открије породичну тајну.

Фото: Промо

Ана Лечић и Вуле Марковић

Привиђења, словенски богови и легенде "мрсили" су судбине ликова. У последњој епизоди Периша је повратио Олгино поверење, прихватио Рња и пристао да Ћале (Миодраг Кривокапић) купи четвртину његовог дуга према Милутину. Таман када су се скоро сви јунаци "усидрили", поново се појављује Ђорђе. Испоставља се да је он био у краткој емотивној вези са Светланом, што Периша не зна, али Олга зна.

Иако на самом крају прве сезоне Бота (Александар Радуловић) извлачи из мора још два леша, што чини укупно шест људи, прича "Дуга мору" не завршава се веровањем у легенду о седам жртава. Казивања о мору и страдалима, као и о камену и огрлици, који стварају љубав кад су заједно, а хаос кад су раздвојени - чине само да се више усмеримо на себе. Судбине јунака, којима ипак управљају они сами, ма у каква веровања (не) веровали, пратићемо на каналу Суперстар ТВ, али тек 2021. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)