„ИЗГУБЉЕНИ ПЕЈЗАЖИ“ ИЗМЕЂУ МАШИНЕ И ЧОВЕКА: Нова плесна представа у Битеф театру у кореографији Дуње Јоцић

В. В. С.

07. 10. 2020. у 12:04

УОЧИ револуције вештачке интелигенције, плесни комад „Изгубљени пејзажи” испитује идеју шта значи бити човек и шта би могло значити бити машина – ово је основна идеја нове представе Битеф денс компаније (по концепту и кореографији Дуње Јоцић), у којој ће се премијерно 16.октобра појавити и глумци Марија Бергам и Бранко Цвејић на сцени Битеф театра.

„ИЗГУБЉЕНИ ПЕЈЗАЖИ“ ИЗМЕЂУ МАШИНЕ И ЧОВЕКА: Нова плесна представа у Битеф театру  у кореографији  Дуње Јоцић

Новости

Иначе, Дуња Јоцић је светски призната и награђивина кореографкиња која живи и ради у Амстердаму. У овом остварењу значајну улогу имају видео пројекције, које се користе и као светлосни извор за креирање визуелне атмосфере.

Видео мапе су пројектоване по телима играча као стваране одређених слика, посебно када су играчи организовани у групу као једно тело. Видео мапинг одвојено прати сваког играча и може само на његовом телу да креира слику.

- Ови момци и девојке раде изузетно професионално, а Битеф денс компанија је редак пример како ствари у Србији и у Београду (што се сцене савременог плеса тиче) могу да перфектно функционишу када постоји воља, жеља за озбиљним и напорним радом, љубав према плесу и извођењу – истиче Дуња Јоцић. - Велика је штета, и потпуно ми је незамисливо да град величине Београда има само једну овакву трупу и само једно позориште намењено савременом плесу. Треба да их је више, и трупа и театара, јер Београд то заслужује и то му је потребно.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)