НОВИ ХИТ У БИОСКОПИМА МОЖДА У ЈАНУАРУ: Снимање филма “Јужни ветар 2: Убрзање” у Београду

Р. Р.

25. 09. 2020. у 20:01

ПОСЛЕ прве клапе филма „Јужни ветар 2: Убрзање“ редитеља, сценаристе и продуцента Милоша Аврамовића која је “пала” 13. септембра у Књажевцу, и пет недеља снимања у источној Србији, екипа овог пројекта наставља рад у Београду.

НОВИ ХИТ У БИОСКОПИМА МОЖДА У ЈАНУАРУ: Снимање филма “Јужни ветар 2: Убрзање” у Београду

Фото ФЦС

Нова, и потпуно оригинална акциона-крими прича о животу на ивици и играма по правилима међународних нарко-картела, која је само наставак хит филма и серије “Јужни ветар”, снимаће се још десетак дана.

Најоптимистичнији план је, како је најавио Аврамовић, да “Убрзање” премијерно стигне пред публику у Србији, региону и свету у јануару или фебруару идуће године, али је то ипак неизвесно, јер је ситуација у којој се налази биоскопска дистрибуција због пандемије врло компликована.

Из старе екипе “Јужног ветра” у “Убрзању” играју Милош Биковић, Миодраг Радоњић, Богдан Диклић, Александар Берчек, Јована Стојиљковић…, а нови чланови су наш Лука Грбић и популарни глумци из иностранства - Анастазија Еверал, Захари Бахаров, Мариан Валев, Мак Маринов…

Према речима редитеља, акција у “Убрзању” почиње после уводне трећине филма, и готово без прекида траје до одјавне шпице: свака следећа сцена је захтевнија и спектакуларнија од претходне, све до финала које помера границе у продукцији, сценографији, каскадама…

- Много труда је уложено, и надам се да ће се то и видети у филму - рекао је Аврамовић.

Фото ФЦС

Поред српских филмских радника, у екипи “Убрзања” су и професионалци из Словеније, Хрватске и Северне Македоније, а пројекат је подржан од Филмског центра Србије (ФЦС), Хрватског аудио-визуелног центра и Телекома Србија.

ДИРЕКТОР ФЦС ПОСЕТИО ЕКИПУ

ЗБОГ тешких услова снимања у околностима још увек актуелне пандемије, екипу “Убрзања” је посетио Гордан Матић, директор ФЦС, изражавајући спремност да ова установа пружи пуну подршку филмским ствараоцима у овим тешким временима, у тренутку када су продукција и дистрибуција неизвесне због епидемиолошке ситуације.

- Екипа је уиграна и, што је такође важно, у потпуности свесна деликатности тренутка у коме се одвија снимање. Кључно је да постоји свест о потреби превенције и заштите, а ФЦС је увек ту да пружи финансијску, логистичку и моралну подршку - рекао је Матић, истичући да је у припреми читав низ изузетно занимљивих филмских пројеката, а међу њима је и “Убрзање”.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)