АРИЈЕ СА БАЛКОНА: Народно позориште вечерас спремило специјални програм за београдску публику

В. В. С.

29. 08. 2020. у 06:47

ПОД слоганом "Поново заједно", вечерас у 22 часа, испред националног театра одржаће се специјалан програм у част наставка позоришног живота и нове сезоне.

АРИЈЕ СА БАЛКОНА: Народно позориште вечерас спремило специјални програм за београдску публику

Фото Народно позориште

У њему ће учествовати сва три ансамбла, на две "локације" - на балкону здања и на импровизованој позорници испред главног улаза зграде на Тргу републике:

- Све се дешава напољу, на балкону ће се смењивати оперски певачи, уз пратњу клавиноле која је удаљена четири метра. Испод, испред главног улаза одвијаће се балетски програм, са извођачима на прописаној дистанци. Сцена је ограђена, а публика ће се налазити с друге стране улице - објашњава управница Ивана Вујић.

Ансамбл је јуче имао прву пробу, а по речима Вујићеве, гледаоци су се распоредили, неко је седео испред музеја, неко стајао, породице су около шетале с децом...

- Сви који су се нашли у близини учествовали су у овом догађају. Саобраћај се одвијао без проблема, мешали су се звуци града са оперским аријама. Све је тако и замишљено да срце позоришта пулсира са Београђанима, чак и онима у тролејбусима и аутомобилима који су у прилици, бар у пролазу, да "закаче" део те атмосфере - каже Вујићева.

Међу учесницима вечерашњег програма су првакиња Драме Радмила Живковић, глумци Сузана Лукић, Богдан Богдановић и Немања Стаматовић, оперски прваци Јадранка Јовановић и Јанко Синадиновић, Евгенија Јеремић, солисти Балета Милица Јевтић, Силвија Џуња, Ана Иванчевић, Татјана Татић, Теодора Спасић, Олга Олћан и Љупка Стаменовски. Специјални гости су Софија Кнежевић (џез певачица која тренутно живи и ради у Њујорку) и Елиот Лејсон, музичар из Њујорка.

Балерине на импровизованој позорници / Фото Народно позориште

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)