КРАТКЕ ПРИЧЕ О КОРОНИ: Премијера представе Интимност у режији Андреја Носова

В. В. С.

четвртак, 13. 08. 2020. у 11:22

КРАТКЕ ПРИЧЕ О КОРОНИ: Премијера представе Интимност у режији Андреја Носова

Леон Лучев и Јелена Граовац на проби

НА Дубровачким летњим играма вечерас ће премијерно бити изведена представа Хартефакт фонда "Интимност", у режији Андреја Носова, а по тексту Биљане Србљановић.

Овај пројекат бави се истраживањем нових позоришних форми као одговора на "ковид" околности. Шта се све променило у нашим животима, изнеће на сцену Леон Лучев и Јелена Граовац - кроз кратке приче о дистанци, дисциплини, (само) изолацији, приватности и преиспитивању интимности у сенци непознатог вируса...

- Све те велике речи којима описујемо позицију у којој смо се нашли са короном, нису никакво ново осећање. Оне су само изоштриле и нагласиле све недостатке наших живота и у први план ставиле страхове - каже уочи премијере Андреј Носов. - Плаши се човек стално, од смрти до те проклете егзистенцијалне и емотивне неизвесности у којој живимо. Преко нових технологија, наши животни простори постали су јавни, а друштвене мреже једини су начин да будемо повезани са другима...

Редитељ истиче да се у представи чује и реченица да "све што је важно понели смо у своја четири зида, а све што није - нисмо ни понели":

“Интимност“

- Време ће показати да без многих ствари може да се преживи. И та неизвесност о будућности, о крају и томе какав ће он бити, отворила је само нове просторе слободе, али и потлачености. Па и оне најинтимније и најличније изoлованости која је тихи убица. За мене је рад у позоришту, у овим околностима, велика привилегија. Требало нам је много снаге, жеље и храбрости да направимо ову представу. Не само због короне, него и друштвених парадигми које прате тему интиме. За нас је интима и политичка јер се дели, живи са другима у заједници. Она је зато простор слободе, као и одговорности за оног другог - наглашава Носов.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)