ТОПЛОМЕР ЗА ГЛЕДАОЦЕ: Секретаријат за културу послао позориштима препоруке за рад

Агенције

среда, 12. 08. 2020. у 09:17

ТОПЛОМЕР ЗА ГЛЕДАОЦЕ: Секретаријат за културу послао позориштима препоруке за рад

Сале ће радити са трећином капацитета / Фото Танјуг

СЕКРЕТАРИЈАТ за културу Града Београда, упутио је свим градским и приватним позориштима, али и Народном позоришту предлог препорука и мера за наставак рада.

Писмо исте садржине упућено је и председници Владе Србије, а све са циљем да се омогући да театри у Србији од јесени наставе позоришни живот.

У писму се наводи обавеза придржавања општих хигијенских мера и мера физичке удаљености, као и мерење телесне температуре бесконтактним термометрима на уласку у зграду. Температура ће се мерити гледаоцима, али и извођачима и запосленима. Обавезно је коришћење маски у сали, осим код глумаца за време играња представе.

Препорука је да се све представе играју у великим салама, уз ограничење броја посетилаца, тако да се поштује критеријум од 4 квадрата по гледаоцу, што износи трећину капацитета сале. Места би требало да буду унапред означена, тако да се испоштује удаљеност.

Предлог је да се представе изводе у континуитету без паузе, а уколико је неопходна пауза због техничких промена, препоручује се да публика остане на својим местима у сали.

У понедељак, 17. августа, одржаће се састанак свих директора позоришта са представницима Града, Кризног штаба и Завода за јавно здравље, када ће се разговарати о примени ових мера.

Појачана хигијена

ПОСЛЕ представе коришћену реквизиту и осталу опрему обавезно треба дезинфиковати, а неопходна је појачана хигијена простора, клима-уређаја, уређаја за грејање, и вентилације. При планирању репертоара, потребно је осигурати довољно времена за улазак и излазак публике.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)