НАРОД ЗА ИЗДАВАЊЕ: Друго издање књиге младог писца и колумнисте Искре Милана Ружића

Новости онлине

уторак, 04. 08. 2020. у 11:18 >> 11:27

НАРОД ЗА ИЗДАВАЊЕ: Друго издање књиге младог писца и колумнисте Искре Милана Ружића

Фото: Принтсцреен

КЊИГА "Народ за издавање" младог српског писца и колумнисте "Искре" Милана Ружића, објављена у едицији "Гласови" у издању "Службеног гласника" из Београда доживела је своје друго издање.

После књига "Некад, неко, негде" и "Наше су само речи", Милан Ружић у овој књизи наставља утабаном стазом, кратком, препознатљивом формом не одступајући од система вредности који у његовом памћењу и генима није од јуче.

– Један од младих писаца који вјерује у апостолско хришћанство, даровити Милан Ружић остаје један од оних који пишу и не мисле само разумом, него и срцем. Овом књигом потврђује да су елементи хипостазијског хришћанства присутни у темама и бригама које тематски изражава у својој књизи.

Са много оштроумних запажања, даром "лаке руке" исписује странице које плијене реченицама, али и читавим поглављима које мире идеју разума и срца – тврди у рецензији Емир Кустурица.

– Ко прочита књигу Милана Ружића "Народ за издавање" видеће како су почињали писци који су далеко дотерали – речи су Матије Бећковића које красе корице ове књиге чије је друго издање штампано пре неколико дана.

– У времену у којем се говори о крају књиге, о крају историје, о крају човека и о крају поезије, мислио сам да таквог међу младим људима нећу ни срести, али не само да сам срео једног младог човека који воли књижевност и који пише, него као да сам срео себе од пре више од 50 година. Одједном видимо једнога који гори као свећа за писану реч, за нешто важније од наших свакодневних брига – изјавио је Бећковић.

– Милан Ружић долази из срца праве Србије, која је била, која јесте и која ће бити. Храбар и духовит, исповеда непогрешив и непромењив систем вредности. Подсећа на наше велике претке са Цера и Колубаре и говори у име наше деце, оних који тек долазе. Сав је изливен од једног комада, од тврдог и масивног материјала. Његова реч носи слутњу истинског смисла, има снагу проживљеног искуства и полет праве, аутентичне уметности – каже за ову књигу Ружића историчар Милош Ковић.

Неке од прича из ове књиге обрадили су истакнути драмски уметници попут Петра Божовића, Вјере Мујовић, Игора Ђорђевића и Виктора Савића, а једна од телевизија ће снимити серијал драмских минијатура инспирисаних управо овом књигом.

Ружићев књижевни рад још при изласку прве књиге јавно су хвалили Владимир Кецмановић, Добрица Ерић, Раша Попов, Рајко Петров Ного, Желидраг Никчевић и многи други.

Књига се може купити у књижарама "Службеног гласника" и преко сајта овог издавача, као и у Делфи књижарама, али се може и поручити путем многих онлајн књижара.

А више о самој књизи "Народ за издавање" чије је друго издање управо објављено, али и о стварању исте, можете сазнати из наведеног интервјуа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)