ПРЕЋУТАНИ ЗЛОЧИН: Изложба у Народном музеју у Краљеву

Г. ЋИРОВИЋ

21. 06. 2024. у 14:30

Изложба под називом „Прећутани злочин: Зверства албанских квислинга над Србима и Јеврејима на Косову и Метохији у Другом светском рату“ др Ненада Антонијевића, музјеског саветника Музјеа жртава геноцида у Београду, у Народном музеју у Краљеву биђе отворена у петак, 28. јуна, са почетком у 18 сати.

ПРЕЋУТАНИ ЗЛОЧИН: Изложба у Народном музеју у Краљеву

Народни музеј Краљево

Циљ изложбе је да објективно прикаже страдања цивилног српског и јеврејског становништва на подручју Косова и Метохије у периоду италијанске и немачке окупације (април 1941.–новембар 1944.) у контексту ратног стања и других дешавања у Другом светском рату. Како се наводи у најави, поштујући историјски утврђене чињенице о Другом светском рату у окупираној Југославији, нарочито у области КиМ, аутор се трудио да објективно и са емпатијом представи страдање Срба и Јевреја у контексту ратних збивања.

Реализацију изложбе омогућили су Министарство културе и Фондација Музеја жртава геноцида, а подржали Музеј Југославије, Војни музеј, Ансамбл народних игара и песама „Венац“ и Филозофски факултет Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДВА ПУТА СУ ПОКУШАЛИ ДА МЕ УБИЈУ Хитно се огласио се Илон Маск: Опасна времена су пред нама

"ДВА ПУТА СУ ПОКУШАЛИ ДА МЕ УБИЈУ" Хитно се огласио се Илон Маск: Опасна времена су пред нама

УТИЦАЈНИ амерички бизнисмен и милијардер Илон Муск, у светлу пуцњаве на митингу бившег америчког председника Доналда Трампа, рекао је на друштвеној мрежи Икс да су у протеклих осам месеци два пута покушали да га убију.

14. 07. 2024. у 03:26

Коментари (0)

АТЕНТАТ НА ДОНАЛДА ТРАМПА - СВИ ДЕТАЉИ: Затворен ваздушни простор изнад места атентата